Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşte 2013'ün 1 Nisan şakaları!

        Şakanın evrensel günü kabul edilen 1 Nisan'da bazı şakalar güldürürken, bazıları da sabrın sınırlarını zorladı. İşte 2013'ün 1 Nisan şakaları:

        BAYDEMİR'DEN YURT DIŞI ŞAKASI

        KCK ana davasında 3 yıl önce hakkında yurt dışı yasağı getirilen BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Twitter sayfasına "13 Ocak 2010 tarihinden bugüne yaklaşık 3 yıl 4 ay süren yurt dışı yasağım bugün (1 Nisan 2013) itibari ile kaldırılmıştır. Hayırlı olsun" yazdı. Bunun üzerine televizyon ve gazetelerin internet sayfaları son dakika haberi geçti. Baydemir, yakın çalışma arkadaşlarını da buna inandırdı. Daha sonra şaka yaptığını açıkladı.

        ÖLMEYEN ADAMA SELA

        Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yufkacıda çalışan 1 çocuk babası 32 yaşındaki Murat Ceylan için Kocacami'de "Antalya'dan gelme Süheyla Ceylan'ın eşi, Sahra Ceylan'ın babası organizatör Murat Ceylan vefat etmiştir. Cenazesi bugün saat 12.00'de Burhaniye Devlet Hastanesi'nden alınarak memleketi Antalya'da toprağa verilecektir" anonsu yapılıp sela okundu. Ceylan'ın evi başsağlığına gidenlerle dolarken, kayınvalidesi Emine Ekşi baygınlık geçirdi. Olayın şaka olduğu kısa sürede ortaya çıkarken, Murat Ceylan, "Bunu yapanlar benim mutlaka samimi arkadaşlarımdan biri olsa gerek. Ancak çok ağır bir şaka" dedi. Kocacami'nin hocası Ramazan Aşık ise, "Cep telefonu ile verilen bu cenaze selasını okuduktan sonra bunun 1 Nisan şakası olduğunu söylediler. Telefona baktığımda numaranın gizlendiğini gördüm. Çok üzgünüm" dedi.

        GOOGLE'DAN 'KOKULU' 1 NİSAN ŞAKASI

        İnternet arama motoru Google, ana sayfası üzerinden yönlendirdiği ve 'arama motoru teknolojisinde koku devrimi' adıyla duyurduğu 'Google Burun' uygulamasıyla kullanıcılarına 1 Nisan şakası yaptı. Ana sayfada "Yeni! Bu koku ne? Google Burun ile keşfedin' yazarak kullanıcılar şaka sayfasına yönlendirildi. "Koklamak inanmaktır" sloganıyla kullanıcıları karşılayan Google, "Google Burun BETA, size mümkün olan en keskin koklama deneyimini sunabilmek için aşağıdaki yeni ve mevcut teknolojilerden yararlanır: Sokak Kokusu, atmosferdeki milyonlarca kokuyu içine çeker ve dizinler. Android Ortam Kokusu, Algılama dünyanın en duyarlı mobil işletim sistemini kullanarak koku toplar. SMELLCD™ 1,8+ kesin sonuç veren ve denetlenmiş kokular için yüksek çözünürlük uyumludur" ifadelerine yer veriyor. Uygulamayı denemek için tıklandığı zaman ise gerçek ortaya çıkıyor. Koku türünü internette arattıktan sonra sayfanın sağında 'kokla, koklamayı başlat ve koku gönderiliyor' yazısı çıkıyor ve kullanıcıdan 'burnunuzu ekrana mümkün olduğunca yaklaştırması ve enter' tuşuna basması isteniyor. 'Yardıma mı ihtiyacınız var?' butonuna tıklandıktan sonra da uygulamanın 1 Nisan şakası olduğu anlaşılıyor.

        SAYISAL LOTO BAYİSİNDEN GAZETECİLERE "1 NİSAN ŞAKASI"

        Sivas'ın Suşehri ilçesinde Sayısal Loto bayisi Osman Duman, 284. haftanın 1 milyon 215 bin TL ikramiye kazanan Süper Loto talihlisinin ortaya çıktığını söyleyip 1 Nisan şakası yaptı, talihli olarak arkadaşı Necati Özcan'ı gazetecilere tanıttı.

        VALİ'YE 1 NİSAN ŞAKASI

        Denizli'de yerel yayın yapan Denizli Gündem Gazetesi, 1 Nisan şakası yaparak Vali Abdülkadir Demir'i istifa ettirdi. Gazetenin sürmanşetinden verilen haberde, 'Vali'den şok istifa' başlığı kullanıldı. Kazakistan'da bulunan Vali Demir, şakayı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden öğrendi.

        ÜNLÜ SANATÇIYA SAHNEDE 1 NİSAN ŞOKU

        İzmir'de bir kulüpte ünlü sanatçı Gökhan Akar'a, sahnede şarkılarını söylerken polis kılığında biri müziği kesip Akar'ı sahneden indirip dışarı çıkararak bir araca bindirdi. Gözaltına alındığını düşünen Akar, şaka olduğunu öğrenince yeniden sahneye çıkıp şarkılarına devam etti.

        İZMİRLİ SANATÇILARDAN KORKUTAN 1 NİSAN ŞAKASI

        İzmir'de internet üzerinden yayın yapan bir televizyon kanalının sahibi olan Vedat Çağırgan'a kentin sevilen sanatçıları Mikrop Hikmet, Ömer Köroğlu, Hayri Küçük ve Atacan Ozan, şaka yaptı. Doğum günü için ellerinde pasta ile Çağırgan'ın yanına gelen sanatçılar, 'haydi pastanı keselim' dedi. Mikrop Hikmet Çağırgan'a fark ettirmeden avucuna aldığı kırmızı gıda boyasını çevreye saçıp eli kesilmiş numarası yaptı. Ömer Köroğlu ise "Ben kan görmeye dayanamam" diye bayılma numarası yaptı. Paniğe kapılan Çağırgan'ın şaka olduğunu öğrenince rahatladı.

        AK PARTİLİ BAŞKAN'DAN MHP'Lİ MECLİS ÜYELERİNE 1 NİSAN ŞAKASI

        Çankırı İl Genel Meclisi nisan ayı toplantısında AK Partili Meclis Başkanı Osman Canbaz, geç kalan 7 MHP'li meclis üyesi için gruptakilere "MHP'li üyeler partilerinden istifa edip AK Parti'ye katıldı, istifa işlemleri için toplantıya geciktiler" dedi.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ