Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar "Gezi olaylarından sıkılanı eğlendirdim"

        HT PAZAR / ASLI ÖZTÜRK

        aozturk@htgazete.com.tr

        Gezi Parkı olayları geride kaldı ama yankıları sürüyor. Flaş TV'de yayınlanan "Evlere Şenlik" programı da Gezi eylemleri sırasında yankı uyandırmış, hatta tepki çekmişti. Sosyal medyada bu programla ilgili oluşan ortak kanaat "Savaş çıksa dahi bu programda halay devam eder" yönündeydi. Programın sunucularından Ayşe Dinçer'le buluştuk. 12 yıldır müzik piyasasında olan Dinçer, 5'inci albümü Nakış Nakış'ı geçen hafta çıkardı. Dinçer'le her dakikasında insanların ortada göbek attığı, halay çektiği; basbayağı bir kır düğünü havasında olan programının önünü, arkasını konuştuk. Tabii Gezi Parkı eylemleri sırasında da süren "non-stop halay"ı da sorduk...

        Nasıl başladı şarkıcılık serüveniniz?

        Mersin'de okullar arası bir ses yarışmasında birinci oldum. Babam çok katıydı. Eğer bilseydi katılmama izin vermezdi.

        Sonra ne oldu?

        Yarışmanın jüri üyelerinden Kenan Yıldız bana destek oldu, babamdan izin aldı. Mersin'de müzik yapmaya başladım. Sonrasında TRT'nin açtığı yarışmalara katılıp dereceler aldım.

        Konservatuar eğitiminiz var mı?

        Hayır. Bugünlere gelmemde ilahi bir gücün yardımı oldu.

        O ilahi güç sizi nerelere götürdü?

        Ankara'ya taşınıp 5 yıl orada çalıştım. O sıralar halk festivallerinde de sahne alıyordum. Orada yaşarken kendi imkânlarımla bir single çıkardım. İnsanlar çok sevdi.

        İstanbul'a gelme fikri singledan sonra mı çıktı?

        Şu anki basın danışmanım Emre Hoş'la tanıştım. O bana inandı, kendi starını yaratmak istediğini söyledi. İstanbul'da yerel televizyon kanallarındaki programlara konuk olmaya başladım.

        'SADECE SUNUCU DEĞİLİM'

        Program sunuculuğu nasıl başladı?

        Konuk olmaktan ziyade kendi programımı sunmak istediğimi fark ettim. Bir gün basın danışmanım Flaş TV'den teklif aldığımızı söyleyince hemen kabul ettik.

        Çok hareketli bir program, her an biri elinde kaşık oynamaya kalkabiliyor. Kurgu mu bunlar yoksa o an mı gelişiyor?

        Tabii ki bir yayın akışımız var. Ancak kimin oynayıp, kimin şarkı söyleyeceği gidişata göre gelişiyor.

        Programda bir anda ortaya çıkıp oynayan genç insanlar var. Kim onlar?

        Onlar da bizim ekip arkadaşlarımız aslında. Profesyonel dansçı değiller. Ankara kültürüyle yetişmiş, Ankara havalarını oynamayı bilen insanlar. Halay da çekiyorlar, kaşık havası da oynuyorlar.

        Gönüllü değiller ama...

        Hayır, bizim ekibimizde belli bir ücret karşılığında çalışıyorlar.

        Programın reytingleri nasıl?

        Çok iyi. Zaten iyi olmasa bunca yıl devam edemezdik. Flaş TV yönetimi Evlere Şenlik programı için her zaman "kanalın birincisidir" der.

        İzleyicilerin yaş grubu nedir?

        Her yaştan, her statüden insan bizi izliyor. Çünkü Ankara havası insanın içini kıpır kıpır ediyor. Altında son model arabası içinde benim şarkılarımı dinleyen insanlar da görüyorum.

        Sokaktaki insanlardan nasıl tepki alıyorsunuz? Tanıyorlar mı sizi?

        Bana "Ailemizin kızı" diyorlar. Yanıma gelip öpmek istiyorlar. Fotoğraf çektiriyoruz. Özellikle Anadolu'daki ilgiden çok mutluyum.

        'YANGINA BENZİN DEĞİL SU LAZIM'

        Gezi Parkı olayları sırasında programınız hep devam etti.

        Ben müzik-eğlence programları yapan bir kanalda çalışıyorum. Neticede bağlı bulunduğum kurum ne isterse onu yapmak zorundayım. Gezi Parkı'nda yaşanan olaylar beni de çok üzdü. Ama yangına benzinle değil suyla gitmek lazım. Üzücü olaylar yaşandı, insanlar kötü günler geçirdiler. Ancak bir kesim de yaşananları unutmak istiyordu. Olaylı günlerin bir kısmında Anadolu'da turnedeydim.

        Halkın katılımı nasıldı?

        İnanılmazdı. Binlerce insan beni dinlemeye gelmişti. Bence insanlar sıkıntılarını benimle attı. Hem konserlerimde hem de programımda gezi olaylarından sıkılan insanları eğlendirdiğimi düşünüyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ