Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Topbaş, kent ormanı projesinin tapusunu aldı

        İstanbul'daki yeşil alan olgusuna büyük katkı sağlaması düşünülen ve şimdiki Veliefendi Hipodromu'nun bulunduğu alana yapılması planlanan kent ormanı için büyük bir adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, bayram müjdesi olarak tanımladığı açıklamasında Çırpıcı Çayırı olarak bilinen bölgenin tapusunun belediye tarafından parası peşin ödenerek alındığını açıkladı. Başkan Topbaş, projelerle birlikte belediye bütçesinin yüzde 96'lara varan oranlarla revize edildiğini ifade etti.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, son günlerde üzerinde sıkça tartışmalar yapılan kent ormanı projesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Belediye binasında basın mensuplarının karşısına geçen Topbaş, Ramazan Bayramı nedeniyle alınan önlemleri ve yapılacak çalışmaları anlattı. Topbaş, şehir içinde ulaşımın bayram süresince yüzde 50 indirimli olarak yapılacağını ve diğer kamu görevlilerinin de bayram boyunca vatandaşlara hizmet için hazır bekletileceğini belirtti.

        ÇIRPICI ÇAYIRI SÜRPRİZİ

        Topbaş'ın açıklamalarının en önemli bölümünü Veliefendi Hipodromu'nu da içine alan kent ormanı projesine ilişkin gelişmeler oluşturdu. Topbaş, esprili bir dille Çırpıcı Çayırı olarak anılan ve hipodromun kuzeyinde bulunan alana İstanbullular adına göz koyduklarını itiraf etti. İstanbulluların hizmetine sunmak için bölgede yapılacak çalışmaları büyük bir hızla ilerlettiklerini anlatan Topbaş, Çırpıcı Çayırı'nın tapusunu Emlak Konut Yönetimi'nden satın aldıklarını açıkladı. Topbaş, "Burada bazı plan çalışmalarımız vardı. Bir kısmı belediyemiz ve İSKİ'ye ait olan bu alanda özel mülkiyet olan yerlerin de nasıl belediyemize kazandırırız. İmara açılmaması konusunda da kararlılığımız vardı. Kamu kuruluşları arasında bu kadar hızlı hareketin belki ilk defa yaşandığını ifade edebiliriz. Belki bu bir kaç ay içinde sonuç alınamayabilir, sözler lafta kalır diye düşünülüyordu. Piyasa tabiriyle 196 milyon artı KDV ile bu alanın mülkiyetini belediyemize geçirdik. Bu alan İstanbulluların oldu." dedi. Alan üzerindeki özel kullanım alanlarının da sözleşme tarihlerinin dolmasıyla birlikte boşaltılacağını belirten Topbaş, bölgedeki alanların birleştirilmesiyle yaklaşık 1 milyon metrekarelik bir park alanı elde edileceğini ifade etti.

        Topbaş, basın toplantısı sırasında Çırpıcı Çayırı'nın alınan tapusunu da göstererek "İstanbullulara bayram müjdesi" değerlendirmesinde bulundu. Topbaş, tapunun alınmasının kamu kuruluşları arasındaki hızı ve kent ormanının yapılması konusunda ne kadar kararlı olduklarının da göstergesi olduğunu anlattı. Topbaş, "Bu iş gerçekleşecek mi gerçekleşmeyecek mi. Belgeler burada işte tapu gibi tapu. İstanbullulara hayırlı olsun, bunun arkası inşallah gelecek" ifadesini kullandı.

        ÇALIŞANLARLA BAYRAMLAŞTI

        Başkan Topbaş ve yöneticiler İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile bayramı erken kutladı. Belediye binasında düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Topbaş, çalışanların elini tek tek sıkarak bayramlaştı.

        Topbaş, yerel yönetim çalışmaları sırasında ilçelerdeki faaliyetleri yerinde incelemek için mobil bir araç kullanacaklarını ve toplantıları bu araç içinde sahada yapacaklarını belirtti.

        Çalışanlardan saygı düsturunu öne çıkarmalarını isteyen Topbaş, kimsenin karşısında boyun eğmemelerini ancak çalışanlardan saygıyı iş yaparak beklediklerini belirtti. Sürücülere de uyarılarda bulunan Topbaş, bayramda özellikle yorgun olarak trafiğe çıkılmaması konusunda vatandaşların hassasiyet göstermelerini istedi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ