Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler İlk kez konuştu!

        ÜMRAN AVCI / GAZETE HABERTÜRK

        Feminist kimliğiyle de ön plana çıkan travesti Esmeray, pembe kimliğine kavuşmak için ilk adımı attı ve cinsiyet değiştirme ameliyatı old.

        Esmeray, Kars’tan 15’inde İstanbul’a geldiğinde, mavi kimliğinin aksine içinde bir kadın yaşatıyordu. Geçinebilmek için bir süre seks işçiliği yaptı ama sonra bıraktı. Şal ördü, börek yapıp sattı. Mücadeleden vazgeçmedi. İlk trans köşe yazarı oldu, radyoda program yaptı. Feminist kimliğiyle ön saflarda yer aldı. “Cadının Bohçası” adlı stand-up gösterisiyle travesti dünyasını görünür kılan, Esmeray, 3 Haziran’da cinsiyet değiştirme ameliyatı oldu. O artık pembe kimliğine kavuşmak üzere olan bir transseksüel. Esmeray, ameliyat sürecini Habertürk’e anlattı...

        GEÇİŞ SÜRECİ: Kararımı vermiştim ve 25 yaşımdan sonra çok nettim. Maddi yetersizlikten ameliyat olamıyordum. 10 bin liraya özel bir hastanede ameliyat oldum.

        AMELİYAT ÖNCESİ: Tam da Gezi Parkı sürecindeydi. Tüm arkadaşlarım oradaydı. Buruk gittim ameliyata. Odada yalnız kaldığımda ödüm koptu. Ameliyattan vazgeçtim. Camdan atlayıp, arkadaşlarıma vazgeçtiğimi söylemeyi düşündüm. Tam bunları düşünürken sedye girdi ve beni yatırıp götürdüler.

        AMELİYAT SONRASI: Çok ilginç sanki 40 yıldır vajinam var gibiydi. Doktorun söylediklerinin dışına çıkarsan vajina kapanabiliyor. Çünkü beyin onu yara olarak algılıyor ve kapanıyor. Buna çok dikkat etmek gerekiyor.

        KENDİNE GÜVENİ ARTTI: Sonuçta sevmediğin bir şey var. Saklamak için uğraşıyorsun. Şimdi problem yok. Eskiden şu vardı; önce hanımefendi muamelesi yapıyorlar, görünce hop değişiyorlar. Bundan sonra olmayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ