Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Moda Sokakta da trendi

        HT CUMARTESİ / Esra ÇORUH

        Bu kış heyecanlanmak için çok sebebimiz var. Podyumda gördüğünüz ve iç geçirdiğiniz neredeyse her trendi sokağa taşıyabilirsiniz çünkü... İşte podyumdan sokağa taşıyabileceğiniz sezon trendleri

        Pelerinler yeni sezonda moda sahnesine geri dönüyor. 40’lı ve 60’lı yıllardan günümüze kadar gelen ve ‘en şık palto’ olarak tanımlanabilecek pelerinler, yeni sezonda güçlü kadınları temsil ediyor. Pantolon ve gömlek gibi parçaları pelerinle tamamlayın ve görünümünüzdeki modern havayı anında hissedin! Unutmadan pelerinlerde kollarınız açıkta kaldığından içine giydiğiniz üstlere özen göstermekte fayda var.

        Feminen ve zarif stillerle hafızalara kazınan 60’lı yıllardan gelen esintiler bu kış bizimle! ‘A’ kesim elbiseler, mini etekler, topuklu mokasenler, yüksek bel uzun etekler, kokteyl elbiseler ve volanlı kollarla hatırladığımız 60’lar, kendinizi Mad Men dizisinden bir karakter gibi hissetmemenizi sağlayacak.

        Kıyafetiniz ne olursa olsun diz üstü çizmelerle sokakta tüm dikkatleri üzerinize çekeceksiniz. İster skinny bir jean’le ister kloş eteklerle bu parçayı her zaman kullanabilirsiniz. Ancak kıyafetinizin mümkün olduğu kadar sade olmasında fayda var, çünkü diz üstü çizmeler başlı başına dikkat çekici!

        Moda dünyasında retro rüzgârları esmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yaz maksileri revaçta olan pilili etekler, bu kış midi ve mini boylarıyla da öne çıkıyor. Ekose pilili eteklerin de geri döndüğünü söylemek gerek.

        Kışın en görkemli parçası paltolarla sokakta güçlü ve seksi bir tavra bürünebilirsiniz. Erkeksi ama bir o kadar da zarif olan paltolarda siyah ve gri gibi klasik renklerin yanı sıra pembe gibi farklı tonları ve ekose gibi desenleri keşfedin!

        Sokakta kullanabileceğiniz en cool ve en rahat aksesuvarlardan şapkalarla kışın hem başınız üşümeyecek hem de trendi görüneceksiniz. Casual ve rahat görünümünüzü salaş berelerle kombinleyebilir, büyük fötr şapkaları şık paltonuzla tamamlayabilirsiniz.

        Yazdan kışa kıştan yaza mevsimsiz tarzını koruyan deri yeni sezonda sokakta da farkını ortaya koyacak. “Baştan aşağıya deri giyin” demiyoruz ancak en azından deri aksesuvarlara şans tanıyın. Sezonun trendi parçalarından deri etekler, deri ceketler, deri pantolonlar ve deri üstlerle turnayı gözünden vurabilirsiniz ancak sokakta abartıdan uzak durmak için tek parçada deri tercih edin.

        Ekoseler, mini etekler, kalın örgü trikolar, etek-ceket takımlar, baskılı sweatshirt’ler, minik hırkalarla öğrencilik yıllarına geri döneceksiniz. Maskülen ve sert kadın imajının yanı sıra, zarif ve feminen detaylarla şık bir denge kuracaksınız. Yani şu sıralar içinizdeki çocuğu dışarıya çıkarmanın tam zamanı!

        Tüvit kumaşlar yeni sezonda maskülenliğe vurgu yapıyor. Gri ve grinin tonları, siyah-beyaz pötikare desenli tüvit kumaşlar yeni sezonda çok moda. Bu erkeksi kumaşı feminen kesimli takımlarla daha da çekici kılmayı deneyin, pişman olmayacaksınız! Tüvit kumaşın yün, deri, ipek ve benzeri kumaşlarla uyumu harika. Mesela tüvit ceketinizi ipek bluzla kombinleyin. Tüvit ceketlerin jean pantolonla uyumu da şahane!

        Sezonun rengi zümrüt yeşili. Yani ölümsüzlüğün, yaşamın, doğanın, yeniden doğumun ve evrenin rengi. Stilinize ışıltı katmak istiyorsanız zümrüt yeşili kullanmanız yeterli, taşımak cesaret gerektirse de denemekten korkmayın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ