Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Rize'lilerden ABD sponsorluğuna tepki

        Merkezi İstanbul'da bulunan Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği'nin, 1-3 Ağustosta düzenleyeceği festivalin sponsorları arasında ABD'li The Christensen Fund adlı derneğin yer aldığını öğrenen vatandaşlar, bu derneğin festivalde ''Ermeni propagandası'' yapacağı iddiasıyla, Hemşin Kaymakamlığına başvurdu.

        Gelen tepkilerin yanı sıra vatandaşların, festivalin yapılacağı alanda bulunan arazilerinin kullanılmasına de izin vermemesi üzerine, Yeşliçay Yayla Festivali'nin Hemşin bölümünün iptal edildiği öğrenildi.

        Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği Festival Koordinatörü Nilüfer Taşkın, iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, bu festivali 3 yıldır düzenlediklerini ve amaçlarının Doğu Karadeniz'in ekolojik zenginliğini ve kültürel yapısını bütün dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek, Ermeni propagandası yapılacağı iddialarının kötü niyetli kişiler tarafından ortaya atıldığını savundu.

        Rize Valisi Kasım Esen, yaptığı açıklamada, bazı sivil toplum kuruluşlarının bölge halkının tepkisini çeken faaliyetler içinde olabileceğini, ancak valilikçe Doğu Karadeniz'de Türk milli bütünlüğünü bozmaya hedefleyen her adımı yakından takip ettiklerini söyledi.

        Gösterilecek sabır ve metanetin Türk milletinin karakter ve dirayeti, basiretinin göstergesi olacağını vurgulayan Esen, şunları söyledi:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ