Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Yağmur ve kar geliyor, meteorolojiden uyarı, hava durumu, hava sıcaklığı, kar uyarısı

        AHT- AJANSLAR

        Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın, Balkanlar'dan gelen soğuk havayla birleşerek, tüm yurtta "soğuk ve kar yağışlı" havaya dönüşeceği tahmin ediliyor. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de, bu akşam hava sıcaklığının 4 ila 8 derece düşmesi ve kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da bugün hava sıcaklığı 12 derece azalırken akşam saatlerinde hafif derecede karla karışık yağmur yağışı görülebilir.

        İL İL HAVA DURUMU

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de, bu akşam hava sıcaklığının 4 ila 8 derece düşmesi ve kar yağışı bekleniyor.

        Trakya'da hava sıcaklıklarının en düşük eksi 3 ila 5 derece olması halinde buzlanma beklenirken, Edirne'de bu akşam en düşük eksi 5, yarın ise en yüksek hava sıcaklığının sıfır derece olacağı tahmin ediliyor.

        Öte yandan, bu akşam İstanbul'da da hafif derecede karla karışık yağmur bekleniyor.

        Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın, Balkanlar'dan gelen soğuk havayla birleşerek tüm yurtta" soğuk ve kar yağışlı" havaya dönüşeceği ve Salı gününden itibaren kar yağışının tüm bölgelerde etkili olacağı tahmin ediliyor.

        Hafta başından itibaren özellikle iç ve doğu kesimlerde yağışların karla karışık, Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yoğun kar yağışı şeklinde olması, Kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde de hava sıcaklıklarının 4 ila 10 derece azalması bekleniyor.

        Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ülke genelinde etkili olacak buzlanma ve don olayının olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

        METEOROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, vatandaşların bugün doğu kesimlerde başlayan ve yer yer yoğun olmak üzere aralıklarla cuma gününe kadar devam edecek kar yağışlarının; bu gece ve yarın Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde, salı günü ise doğu kesimlerinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

        KIŞ GERİ DÖNDÜ

        Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası nedeniyle İstanbul'da hava sıcaklığı 12 derece azalırken, Antalya'nın Manavgat ilçesinde etkili olan yağmur sele neden oldu. İlçede sel nedeniyle bir köy yolu kapandı, tarım alanları su altında kaldı. Demre'de ise dolu nedeniyle seralar zarar gördü. Edirne'de metrekareye 24 saatte 31.4 kilo yağış düştü. Doğu Anadolu'da ise kar etkili oldu, kar yağışı nedeniyle Bingöl'de 272 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Karlıova ilçesinde yolu kapanan köyde rahatsızlanan bir kadın 1 saatlik yol açma çalışmasının ardından hastaneye ulaştırıldı.

        Antalya'nın Manavgat ilçesinde cuma günü akşam saatlerinde başlayan yağmur, yaşamı olumsuz etkilerken, şiddetli yağmur sularının sürüklediği ağaç dalları nedeniyle Dolbazlar köyüne ulaşımı sağlayan köprü trafiğe kapandı. Selin getirdiği odun parçaları nedeniyle Dolbazlar Deresi de taştı, bölgedeki çok sayıda tarım alanı sular altında kaldı. Manavgat Belediyesi ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü'ne ait iş makineleri dere ağzını açmaya çalışıyor.

        DEMRE'DE DOLU SERALARI VURDU

        Demre ilçesinde ise bugün sabah saat 05.00 sıralarında 10 dakika etkili olan dolu nedeniyle yaklaşık 500 dekar alandaki çok sayıda sera zarar gördü. Zarar gören seraların 300 dekarını cam, 200 dekarını ise plastik seralar oluşturuyor.

        EDİRNE'DE 24 SAATTE METREKAREYE 31 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

        Edirne'de dün başlayan sağanak yağmur nedeniyle 24 saatte metrekareye 31.4 kilogram yağış düşerken, son 51 yılın en düşük seviyesinde olan Tunca ve Meriç nehirlerinin debisinde yaklaşık 10 metreküplük artış yaşandı.

        DOĞU'DA KAR YOLLARI KAPATTI

        Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise kar yağışı etkili oldu. Bingöl'de kar nedeniyle 272 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı, kent merkezinde kar kalınlığı 10, kırsalda 30 santimetreyi buldu. Karlıova ilçesine bağlı Yoncalık köyünde rahatsızlanan Esma Aksoy adlı kadın, yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı kapanan köy yolunun 1 saatlik çalışmayla açılması sonucu hastaneye ulaştırıldı.

        Son 80 yılın en kurak aralık ve ocak aylarının yaşandığı Tunceli'de de sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı, merkez, Nazimiye, Pülümür'de 20 santim, Hozat ve Ovacık ilçelerinde ise 50 santim kalınlığa ulaştı. 211 köy yolu kapandı. Ardahan'ın Damal ilçesinde de kar kalınlığı 35 cm'yi buldu.

        Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes'te tipi nedeniyle kayak yapılamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ