Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sevgiliye solmayan gül

        SDÜGülveGülÜrünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜLAR) Müdürü Doç. Dr. Fatih Ali Canlı, kentin en büyük zenginliği olangülden daha yüksek katma değer yaratmak amacıyla yürüttükleri çalışmalar kapsamında "Cam Tüplü Canlı HediyelikGülPrototipi Geliştirilmesi" projesini başlattıklarını söyledi.

        Çiçeklerin kesme olarak hediye edilmesi halinde en fazla 2 hafta dayanabildiğini, çeşitli yöntemlerle ömrü uzatılmaya çalışılsa da çiçeklerin iki haftadan daha uzun yaşayamadığını anlatan Canlı, proje kapsamında minyatür çeşittekigüllerin özel bir sıvı içine yerleştirildiğini,gülyağının damıtıldığı imbik şeklindeki cam fanusların içine konduğunu söyledi.

        Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen proje ile cam fanus içinde üretilengüllerin 4 - 6 ay dayanabildiğini, istendiğinde toprağa da dikilebilen bugüllerin uzun yıllar fayda sağlayabildiğini belirten Canlı, "Sevgiliye sevgisini anlatmak için verdiği çiçeğin uzun süre yaşamasını isteyen bir çok insanın ihtiyacına yanıt vermiş olduk. İlk kez ürettiğimizsolmayangüllere talep çok büyük. Türkiye'nin her yerinden sipariş alıyoruz. Bu ürünümüzle hediyelikgülkonusuna yeni bir bakış açısı getirdik" dedi.

        Ispartagüllerinin yılın sadece Mayıs ve Haziran aylarında açtığını, diğer dönemlerde gelen turistlerin ise bugülleri çok merak ettiğine de dikkati çeken Canlı, "Cam fanus içindekigüller hediyelik eşya sektörüne de önemli katkılar getirecek" diye konuştu.

        Sevgililer gününe özel olarak hazırlanan küçük camgülleri 7,5 lira, büyük camgülleri ise 15 liradan satışa sunuluyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ