Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler 14 şubat, sevgililer günü, kadınların en çok istediği hediye, sevgilime ne almalıyım, tektaş yüzük
        1

        Bir araştırma şirketi Türkiye'nin aşk haritasını çıkardı. 38 ilde 5 bin 260 denekle yüzyüze yapılan görüşmelerin sonuçları açıklandı. Çiftlerin hediye beklentisinden ilişkilerin neden bittiğine kadar birçok çarpıcı veri ortaya çıktı.

        2

        Yapılan araştırmada kadınların büyük çoğunluğu, “Sevgilinizden 14 Şubat Sevgililer gününde beklediğiniz hediye nedir?” sorusuna "tektaş yüzük" yanıtını veriyor. Erkekler ise gömlek, parfüm ya da ceket gibi hediyeler çiçek ya da parfüm gibi hediyeler bekliyor. Erkeklerin "Karınıza/sevgilinize almayı düşündüğünüz hediye nedir" sorusuna verdiği en sık yanıt "çiçek" olurken, kadınlar ise büyük oranda erkekler için ideal hediyeyi "gömlek" ve "saat" olarak belirliyor.

        3

        Türkiye'de sevgililer günü kutlayanların oranı her geçen gün artış gösteriyor. Ancak yine de sevgililer ve evli çiftler, 14 Şubat'ı kutlamamayı tercih ediyor. Katılımcılar arasında "kutlamıyorum" cevabı veren kadın ve erkeklerin büyük çoğunluğu, Sevgililer Günü'nün ticari bir gün olduğunu düşündüklerini ifade ediyor. Elde edilen oran, Türkiye'nin yüzde 18'inin Sevgililer Günü'nü kutladığını ortaya koyuyor.

        4

        Araştırmaya göre kadınların 3'te 2'lik oranı ilişkilerinde mutsuz. Ancak kadınların aşka inançları erkeklere oranla yüksek. Erkekler ise ilişkinin süresinin uzadıkça aşkın yitirildiği düşüncesinde.

        5

        Ankette kadınlar ve erkekler ilişkilerin bitmesinin en büyük sebebini "ihanet" olarak görüyor. Bir ilişkinin bitmesinde en büyük etken olarak "aldatılmak" seçeneğinin öne çıktığı araştırmada, ilişki bitiren diğer başlıca sebepler ise "sevgisizlik, ilgisizlik" ve "aile baskısı" ve "ekonomik sebepler" olarak sıralanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ