Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Karadeniz Zonguldak Alaplı
        1

        Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 3 kilometrelik kıyı şeridi kızıl tabakayla kaplandı.

        2

        Karadeniz'in kızıl tabakayla kaplanması üzerine Alaplı Belediyesi ve Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerince deniz suyundan numune alındı.

        3

        Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, yaptığı açıklamada, ilk ve sonbaharda deniz suyu sıcaklığının artması nedeniyle suyun renginin değişmiş olabileceğini söyledi.

        4

        "Plankton türü organizmaların hava ve deniz sıcaklığından dolayı aşırı üremesinin bazı noktalarda denizin renginin değişmesine neden olduğunu düşünüyoruz" diyen Malğaç, durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdiklerini anlattı.

        5

        Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise sahilde ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını belirterek, 3 kilometrelik sahil şeridinin kızıl tabakayla kaplandığını kaydetti.

        6

        Vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine inceleme yaptıklarını aktaran Çimenoğlu, şöyle konuştu:

        7

        3 kilometrelik deniz sahili boyunca 500 metre denize doğru olan bölüm kırmızı tabakayla kaplanmış durumda. Suya elimizi değdirdiğimizde yanma hissi aldık.

        8

        Asit olabilir. Kırmızı olduğu için demir barındıran kimyasal madde de olabilir. Biyolojik madde değil. Biz de ne olduğunu anlayabilmek için su numunesi aldık.

        9

        Kaymakamlığımıza ve Sağlık Grup Başkanlığına haber verildi. Deniz suyu numunelerini tahlil yaptıracağız. Bir gemi veya bir fabrikadan dolayı bir şey varsa çevre adına her türlü peşinde oluruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ