Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da en çok kaza Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde meydana geldi

        Özlem Yılmaz/AHT

        İstanbul'un trafik durumunu anlık olarak yayına taşıyan Radyo Trafik, geçtiğimiz aralık, ocak ve şubat ayını kapsayan trafik raporunu hazırladı. Rapora göre, en çok kaza, aralık ayında meydana geldi. En çok kazanın yaşandığı bölgeler ise, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Mahmutbey Gişeler, Boğaziçi Köprüsü, İstoç ve Tekstilkent olarak sıralandı.

        İstanbul’da eylül, ekim ve kasım aylarındaki toplam kaza sayısı 4 bin iken, aralık, ocak ve şubat aylarında bu sayı 4 bin 88 oldu. Kış aylarında gerçekleşen kazalarda bir önceki 3 aylık döneme göre yüzde 2’lik bir artış meydana geldi. Aralıkta bin 382 kaza, ocakta bin 366 kaza, şubat ayında ise bin 340 kaza meydana geldi. Ocak ayında ölümlü kaza oranında yüzde 50 düşüş yaşandı.

        EN RİSKLİ SAAT: 10.00-17.00

        Rapora göre, kazaların çoğu saat 10.00 ile 17.00 arasında gerçekleşiyor. Verilere göre, aralık ayında gerçekleşen bin 382 kazanın bin 296’sı hasarlı kaza. Hasarlı kazaları, yaralanmalı kazalar takip etti. Aralık ayında 78 kaza yaralanmayla sonuçlandı. Ocak ayında meydana gelen bin 366 kazanın bin 259’u hasarlı kaza olarak kayıtlara geçti.

        KIŞ LASTİĞİNİN ETKİSİ

        Ocakta yaralanmalı kaza sayısı ise 99. Yaralanmalı kazaların çoğunun trafiğin sakin olduğu zamanlarda aşırı hızdan kaynaklandığı kaydedildi. Şubat ayında gerçekleşen bin 340 kazanın bin 257’si hasarlı kaza oldu. Şubatta yaralanmalı kaza sayısı 79 olarak belirlendi. Radyo Trafik Yayın Yönetmeni Cezayir Doğan, trafik raporunu şöyle değerlendirdi: “Kış dönemiyle birlikte kaza oranlarında sonbahar mevsimine göre yüzde 2’lik bir artış meydana geldi. Aralık ayında kar çok etkili değildi, ama kış lastiği kullanımı henüz yaygınlaşamadığı için 2 gün süren hafif kar, kazalara ve istatistiklerde artışa neden oldu. Ocak ve şubat aylarında kaza oranı, baharın erken gelişiyle birlikte azaldı. Ancak sabah trafiğinin bitimiyle birlikte aşırı hızın sonucunda gün boyu trafik yoğunluğuna neden olan çok sayıda kaza oluştu.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ