Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam en garip kaçırılma olayları, kayıp insanlar, kaçırılan insanlar
        1

        İnsanların havaya karışıp yok olmadığını bildiğimize göre, kayıp bir insanla ilgili mutlaka birinden veya bir yerden haber geleceğini umarız. Kayıpların aileleri için bu çok harap edici bir durumdur, keder yerine umudu tercih ederler ancak hayatlarına hiçbir şey olmamış gibi de devam edemezler. Hayatları bekleyiş içinde geçer.

        2

        Ancak şimdi okuyacağınız bu kayıp vakaları tüm dünyanın ilgisini çekti. Onları büyük bir merak ve ilgiyle takip ettik. Peki gerçekte ne oldu? Aniden kaybolan Malezya uçağıyla ilgili son haberleri hatırlayın, kimse tüm yolcuların öldüğüne ihtimal vermek istememişti ancak uçak sanki sırra kadem bastı.

        3

        Yıllar önce kaybolmuş insanlarla ilgili belgeseller, 5 veya 20 yıl önce kaybolmuş yakınından hala haber almaya uğraşan kişiler için beş para etmez. Asla anlayamadığımız şey, en kötü ve en hayal kırıcı olasılığın çok korkutucu gelmesi ve kayıp ailelerinin en kötüsüne inanmayı hiçbir zaman kabul etmemesi.

        4

        İşte tüm dünyayı sarsan ve ailelerine travma geçirten, en hayret verici ve kafa karıştıran kayıp vakaları…

        5

        5. Indiana kumsalı kadınları

        1966’da Amerika’nın Indiana eyaletinde eğlenceli ve kaygısız başlayan bir gün, gözyaşları içinde sona erdi. 3 kadın kumsalda eğlenirken birden sırra kadem bastı. Renee Bruhl, Patricia Blough ve Ann Miller eşyalarını topladı ve 2 Temmuz 1966’da Indiana Dunes eyalet parkına doğru yol aldı.

        6

        Öğle sıralarında parka gelen kadınlar eşyalarını sahile serdi ve birlikte yüzmek için göle girdi. Görgü tanıklarının söylediğine göre kadınlar gölde genç ve bronz tenli bir adamın beyaz teknesine binerken görülmüştü.

        7

        Kadınlar sonraki gün de tanınmayan bu adamla kum tepelerinde yürüyüp konuşurken görülmüştü. Kimsenin şüphelenmesini gerektirecek bir durum yoktu. Polis hızlıca bir soruşturma başlattı. Kadınlar gölde yüzerken bir tatilci o sırada tatilini kameraya kaydediyordu ve elindeki görüntüler polisin soruşturmasını ikiye böldü, çünkü kayıtlarda gölde birbirinden ayrı iki tekne vardı.

        8

        Boğulma ihtimali kısa sürede çöpe atıldı çünkü üç kadın da çok iyi yüzücüydü. İki tekne ve adamlar da o günden sonra bir daha görülmedi ve tabii üç kadın da. Üzerinden neredeyse 50 yıl geçmiş olmasına rağmen dava hala çözülemedi.

        9

        4. İrlanda’nın yutan üçgeni

        Bir ada ülkesi olan İrlanda, 1990’larda kadınlar kaybolmaya başladığında korku, merak ve paranoya ile çalkalanmaya başladı. Olay bugün bile ülkede de dünyada da çözülmüş değil. Ortadan kaybolmaların birbiriyle ilişkisi olduğu hiçbir zaman kanıtlanamadı ancak en çok kabul gören teori aynı failin 8 kaçırılma olayıyla ilişkili olduğuydu.

        10

        1993 ve 1998 yılları arasında bazı kayıp vakaları yaşandı. 1993’te Dublin’de yaşayan Amerikalı öğrenci Annie McCarrick (26) ve ailesiyle yaşayan Eva Brennan (40) da evden çıktığı günden sonra sırra kadem bastı ve tekrar görülmedi. 1994’te Waterford şehrinde yaşayan Imelda Keenan (22) ve 1995’te eve otostop çekerek dönmeye çalışan 21 yaşındaki JoJo Dollard da kayboldu.

        11

        1995’te evinden gizlice kaçan 18 yaşındaki Ciara Breen buhar olup uçtu ve 1996’da da 25 yaşındaki 7 aylık hamile Fiona Pender bir akşam evinden çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. 1998’de ise evine doğru yürüyen 18 yaşındaki Deirdre Jacob hiçbir iz bırakmadan ortadan kayboldu ve aynı sene 19 yaşındaki Fiona Sinnott da en son Broadway’de bir bardan çıkarken görülmüştü.

        12

        İrlanda polisi kaybolan kızları bulmak için olayların gerçekleştiği yerlerdeki bir sonuca varamayan tüm olasılıkları göz önüne almaktan yorgun düşmüştü. 2012’de “tıpkı yok edici üçgen” olaylarına benzeyen bir diğer kayıp kadın haberi alındı.

        13

        Ancak bu olay da gizemi çözmede faydasız çabayla sonuçlandı. Kayıp vakalarıyla ilgili farklı şüpheliler sorgulandı ve farklı teoriler ortaya atıldı ancak maalesef kurbanların aileleri hala merak içinde bekliyor.

        14

        3. Elisabeth Fritzl

        2008’de polis, kızı Elisabeth’le ilgili konuşmak için Josef Fritzl’in kapısını çaldı. Saatler sonra bu mide bulandıran hikaye tüm dünya tarafından duyuldu. 29 Ağustos 1984’te Josef Fritzl kızı Elisabeth’i evlerindeki bodrum katına kilitledi.

        15

        Ve Elisabeth 24 yıl boyunca orada kaldı. Hapsedildiği yıllar boyunca Elisabeth öz babasının tecavüzüne maruz kaldı. Babasından 7 çocuk sahibi oldu ve 6 tanesi çocukluk çağına gelebildi. Şok edici olan babanın kızından yaptığı çocuklardan üçüne, üst katta karısıyla birlikte bakmasıydı.

        16

        İnsanlara evden kaçan Elisabeth’in çocuklarına bakamadığı için onları kapıya bıraktığını söylüyordu. Polis olayı çözdüğünde, üç çocuğuyla birlikte bodrumda yaşayan Elisabeth kurtarıldı. Birçok fiziksel ve psikolojik rahatsızlığa sahiplerdi.
        Fritzl ömür boyu hapse mahkum edildi ve kurbanları da maruz kaldıkları travma nedeniyle psikolojik tedaviye gönderildi.

        17

        2. Madeleine McCann

        Bu dosya modern tarihte kaydedilmiş en ağır kayıp vakası olarak tarihe geçti. 2007’de 3 yaşındaki Madeleine McCann, Portekiz’deki yazlıklarında ikiz kardeşleriyle paylaştığı odasından hiçbir iz bırakmadan kayboldu.

        18

        Küçük kız, anne babası ve kardeşleriyle beraber başka bir İngiliz yolculuk grubuyla birlikte buraya gezmeye gelmişti. Gruptaki büyükler çocukları sık sık kontrol ederek akşam yemeğine çıktı.McCann ailesi akşam 20.30’da 3 çocuğunu apartmanda bıraktı ve saat 22.00 sularında Madeleine’in ortalarda olmadığını öğrendiler. Olay kısa sürede daha fazla bilgi toplamak adına halka açıldı ve medyadan çılgınca bir ilgi gördü.

        19

        Küçük kızın kaybolmasıyla ilgili birçok teori ortaya atıldı. Adam kaçırma vakası olduğu üzerine yoğunlaşıldı. Ancak kısa süre sonra soruşturma kızın apartmanda öldüğü üzerine doğru gitmeye başladı, bu durumda anne babası da şüpheli konumundaydı.

        20

        Anne-baba aklandı ancak Madeleine’nin kaybolmasının ardındaki sır perdesi hala kaybolmadı. Dava 2013’ün Ekim ayında yeniden açıldı ve İngiliz ve Portekizli güçler devreye girerek McCann’lara kızlarının bir gün bulunup eve getirileceği konusunda umut verdi.

        21

        1. Moors katilleri

        Bu dava dünyanın gördüğü en tüyler ürpertici kayıp vakalarından biriydi. Temmuz 1963 ve Ekim 1965 arasında 5 genç İngiltere’nin Greater Manchester bölgesinde kayıplara karıştı. Kurbanlar 10 ve 17 yaşları arasındaydı ve iki yıl içinde tek tek ortadan kayboldular.

        22

        Son kurbanın ölümüne tanıklık eden birinin polisi araması üzerine Ian Brady ve Myra Hindley tutuklandı. İki sevgili, bölgelerindeki gençleri iki yıl içinde kaçırmış ve öldürüp Saddleworth Moor adlı bölgeye gömmüştü. Bu hasta suçların içinde kaçırma, tecavüz etme ve sonunda öldürme vardı.

        23

        Brady suçların çoğunu bizzat işlemişken kız arkadaşı Hindley de genç kurbanların kaçırılmasına ve delillerin gizlenmesine yardım etmişti. İkisi de ömür boyu hapse mahkum edildi. Hindley, tutukluğu süresi içinde 2002’de öldü Brady ise hala ruh ve akıl sağlığı kliniğinde tutukluluğuna devam ediyor.

        24

        Brady ve Hindley 1985’e kadar suçlarını itiraf etmediler, yani kurbanların aileleri cesetlerin yerinin bulunup, sevdiklerini ebedi huzura kavuşturmak için 20 yıl daha beklemek zorunda kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ