Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar helin avşar, mysabella, gözde gürealp, merve müftüoğlu, sandalet, sandalet modelleri, tasarım, moda, sandalet 2014

        HT PAZAR / Helin AVŞAR

        2 sene önce bana “En yakın arkadaşların Mysabella gibi başarılı bir markaya imza atacak” deseler inanmayabilirdim. Her şey gözümün önünde oldu. Nasıl başarıya ulaştıklarının en büyük şahidiyim. Bu hafta Merve Müftüoğlu ve Gözde Gürealp’in hikâyesini paylaşmak istiyorum.

        Mysabella’nın doğuş hikâyesini sizden dinleyebilir miyiz?

        Merve Müftüoğlu: Biz iki yakın arkadaş, aynı zamanda komşuyuz. İkimiz de sandalet âşığı olarak yaz aylarında sandalet bulmakta zorlanınca hem şık, hem rahat hem de kaliteli el yapmı hatta kişiye özel sandaletler tasarlamaya karar verdik. “Mysabella” yani benim güzel sandaletlerim, İngilizce ve İtalyanca kelimeleri birleştirince ortaya çıktı. Çok da beğenildi.

        Bir buçuk sene gibi kısa bir sürede nasıl bu kadar başarılı oldunuz?

        Gözde Gürealp: İlk hedefimiz sandalette dünya markası olmaktı. Bu işe ilk başladığımızda ayakkabı üretimi konusunda hiç bilgimiz yoktu. İkimiz de mükemmeliyetçi kişiliklere sahip olduğumuz için istediğimiz kaliteye ulaşana kadar çok zorlu bir üretim süreci geçirdik. Çünkü sandalet, hatanın saklanamadığı bir ayakkabı modeli. Hedefi en baştan doğru koyduk, doğru bildiğimizden şaşmadık ve çok çalıştık. Mysabella’nın bu noktayı hak ettiğini düşünüyoruz.

        Bildiğim kadarıyla Swarovski’yle bir marka anlaşması yaptınız. Böyle bir anlaşma yapmak hiç kolay değil...

        M.M.: Swarovski bizi basından ve sosyal medya üzerinden takip etmiş. Anlaşma yapmak için geçtiğimiz yaz bizi aradılar. Sandalet kalitemizin ve hedef kitlemizin onlara çok uygun olduğunu, bizimle çalışmak istediklerini söylediler. Bu, çok gurur verici bizim için. Türkiye’de hatta dünyada bu etiketi alabilen sayılı firmalar arasına girdik. Şimdi sandaletlerimiz ve kutularımız Swarovski etiketi taşıyor. Swarovski anlaşmayı duyurduktan sonra Londra Bvlgari Otel’de özel bir defileye davet edildik.

        Asıl merak edilen soruya gelmek istiyorum, sosyal medyada moda fenomeni olan Chiara Ferragni ve Amerika’nın meşhur reality show yıldızı Morgan Steward (Rich Kids of Beverly Hills) bildiğim kadarıyla kendi sosyal medya hesaplarında Mysabella’dan övgüyle bahsetti. Bu nasıl oldu?

        G.G.: Yaptığınız iş, farklı ve kaliteliyse geri dönüşünü çok hızlı alıyorsunuz. Bizim de çok şaşırdığımız ama aynı zamanda çok mutlu olduğumuz olaylardı. Sosyal medyanın ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesi bu. Dünyanın her noktasından binlerce giriş aldık ve birçok ülkeye online satış yaptık. Portekiz, Avustralya, Amerika, İngiltere ve Fransa bunlardan birkaçı...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ