Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler ilişkiler, sevgililer, aşk, seks, evlilik, evliliğe giden yol, mutlu çiftlerin sırları
        1

        Sevgilinizle olan ilişkiniz gerçekten mükemmel mi? Sevgilinizle evlenme ihtimaliniz var mı? Evliliğiniz sonsuza dek sürecek mi?

        2

        Birbirinizi çok çekici, zeki, eğlenceli, tutkulu buluyor olabilirsiniz. Uzmanlara göre ilişkinizin mükemmeliyetini değerlendirebileceğiniz 10 ana kriter var.

        Derleme: haberturk.com

        3

        Uyurken Sarılmak
        Kaşık pozisyonunda uyumayı tercih ediyorsanız bu iyiye işaret. Yapılan araştırmalara göre uyurken birbiriyle temas halinde olan çiftler, yatağın ayrı uçlarında uyuyanlara göre çok daha mutlu.

        4

        Minnettarlığı Dile Getirebilmek

        Uzmanlara göre ''Teşekkür ederim'' diyebilmek en az ''Seni Seviyorum'' demek kadar önemli bir yerde duruyor. Araştırma sonuçları da ilişkilerde tarafların birbirine teşekkür edebiliyor olmasının, ilişkiye artı değer kattığını kanıtlıyor.

        5

        Erkeğin Sağlıklı ve Pozitif Olması

        Yapılan bir çalışmaya göre bir erkeğin sağlıklı ve iyimser olması, ilişkiyi de sağlıklı ve mutlu tutuyor.


        Yapılan bir çalışmaya göre bir erkeğin sağlıklı ve iyimser olması, ilişkiyi de sağlıklı ve mutlu tutuyor.

        6

        Aynı Dili Konuşmak
        Aynı dili konuşmak derken, bir haber spikeri gibi her bir kelimeyi özenle seçerek aynı şekilde kullanmaktan bahsetmiyoruz. Örneğin bir adres tarif ederken ya da beğendiğiniz bir filmi anlatırken aynı sıfatları kullanıyorsanız, ilişkiniz muhtemelen 'en iyiler' listesinde üst sıralarda yer alıyor!

        7

        Başka Çiftlerle Dışarı Çıkmak
        Yapılan bir araştırmaya göre çiftlerin diğer çiftlerle sosyal etkileşim halinde olması, ilişkinizdeki bağları güçlendiriyor.

        8

        Sıkı Flört Etmek

        Uzmanlara göre çiftlerin birbiriyle sıklık flört etmesi ve öpüşmek, ilişkiyi canlı ve sağlıklı tutan önemli bir etken.

        9

        Kadının Erkekten Daha Fazla Maaş Alması
        Eğer evli ve çocukluysanız ve çocuklarınızın annesi sizden daha fazla para kazanıyorsa, bu durum boşanmaların önüne geçiyor. Uzmanlar, 4 ila 7 yaşları arasında çocuğu olan çiftlerde kadınların daha fazla maaş alıyor olmasını ilişkiyi sağlamlaştıran bir neden olarak görüyor.

        10

        Birlikte Romantik Film İzlemek
        Çiftlerin ilişkilere dair romantik filmleri beraber izleyip, filmde neyin yanlış gittiğini beraber bulmaları, ileride önlerine çıkabilecek muhtemel sorunları aşmalarında yapıcı bir rol oynuyor.

        11

        İçgüdüleri Dinlemek
        Yapılan bir araştırmaya göre yeni evli çiftlerin hisleri, gelecekte ilişkilerinin ne olacağı hakkında en doğru öngörüleri içeriyor. Kısaca; içgüdülerinizi dinleyin, eğer iyi hissediyorsanız ilişkiniz de öyle olacaktır!

        12

        Sık Sık Sevişmek
        Uzmanlar, uzun ve mutlu evliliğin en büyük sırlarından birinin düzenli seksten geçtiği konusunda hemfikir. Kısacası evde savaşmak yerine sevişmek kuralı ilişkinizin mottosu olsun!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ