Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam hacker saldırısı, siber saldırı, bebek talsizleri, bebek güvenliği, heartbleed, nükleer santral saldırısı, nükleer santral, hackerlar, hacklenmek
        1

        Hacklenme korkusu ile internette bir sayfayı tıklamadan önce iki kez düşünsek da hackerlar aklımıza bile gelmeyecek yerlerde siber saldırı düzenleyebiliyor.

        2

        Daha önce hacklenen ve okuyunca şok olacağınız 7 yeri sizler için derledik.

        3

        Trafik Işıkları

        Los Angeles 2006 yılında iki hackerın beklenmedik saldırısı ile şoke oldu. Hackerlar eyaletteki trafik ışıklarının tüm kontrolünü ele geçirdi.

        4

        Ana arterlerdeki trafik ışıklarının kırmızı yanma sürelerini uzatılınca bitmek bilmeyen araç kuyrukları oluştu.

        5

        Nükleer Santraller

        Bir araştırma görevlisi test amacıyla bir nükleer elektrik santralinin kontrolünü ele geçirdi. Araştırmacı santrali bir hafta boyunca elinde tuttu.

        6

        Yani bu bir hafta boyunca istese tüm ülkenin elektriğini kesme yetkisi elindeydi.

        7

        Bebek Telsizleri

        Bebek odalarında kullanılan telsiz sinyalleri diğer kablosuz cihazlar aracılığıyla kolaylıkla ele geçirilebiliyor.

        8

        Hackerlar bunu, özel konuşmaları dinlemek amacıyla yapıyor.

        9

        Webcam

        İnternet tarayıcınız aracılığıyla bilgisayarınızın kamerasına sızmak hackerlar için çocuk oyuncağı. Bu yöntemin kurbanları genelde kadınlar oluyor.

        10

        Uydular

        Uzaya gönderilen pek çok uydu maddi kısıntılar sebebiyle yalnızca bir şifre ile kontrol edilmekte ve bu büyük bir güvenlik açığı anlamına geliyor. Hackerlar bu açığı uyduların internet ağları aracılığıyla bilgi ele geçirmek için kullanıyor, bir anlamda bizi uzaydan gözetliyor.

        11

        ATM'ler

        Para çekme noktaları ATM'ler hackerların 'para saçma makinesi'ne dönüştürmekten zevk aldığı yerler... Örneğin bir hacker para çektiği ATM'yi kendisine 5 dolarlık banknot verdiğini düşündürten ama aslında 20 dolar verdiren bir saldırı düzenleyerek ceplerini doldurmuştu.

        12

        Medikal İmplantlar

        Kalp pillerinde kullanılan sinyallerde güvenlik bulunmuyor. Bu, herhangi bir hackerın herhangi bir cihaz aracılığıyla bu pili kullanan birinin kalp atış hızını rahatlıkla değiştirebileceği anlamına geliyor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ