Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Kadına şiddet durmuyor, iki kadın daha katledildi

        Neşet KARADAĞ-Gökhan KARABULUT / AHT

        Kocaeli'nde eski koca, durakta bekleyen karısını boğazından bıçakladı. Hatay'da ise koca, eşini oğlunun nişanı için gittiği kuaförde vurdu

        HATAY

        Hatay’ın Arsuz İlçesi’nde yaşayanMehmet Kirmit’e (53), eşi Nahiye Kirmit (41), 2 yıl önce şiddetli geçimsizlik yüzünden boşanma davası açıp İskenderun’daki kızının yanına gidip yerleşti. 3 oğlu Suudi Arabistan’da çalışan anne Kirmit, oğlu Hamza’nın nişan yapacağını söylemesi üzerine nişan töreni için önceki gün Arsuz’a döndü. Nahiye Kirmit, yakınlarıyla birlikte nişan töreni içinmahalledeki kuaföre gitti. Bu sırada, ayrı yaşadığı eşi Mehmet kuaför dükkânına girdi. Nahiye Kirmit, eşine “Yanıma yaklaşma” dedi.

        Bunun üzerine koca Mehmet Kirmit ise “Sana bir şey söyleyip gideceğim” dedikten sonra eşinin kulağına eğilip çalışan ve müşterilerin önünde tabancasını eşinin ağzına doğrultup ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan Nahiye Kirmit, olay yerinde yaşamını yitirdi. Katil zanlısı Mehmet Kirmit ise evine giderek bir süre oturduktan sonra telefonla jandarmayı arayıp “Ben eşimi öldürdüm, gelin beni alın” diyerek kendini ihbar etti. Jandarma, katil zanlısı kocayı gözaltına aldı. Nahiye Kirmit’in cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslimedildi. Nahiye Kirmit’in cenazesi, Arsuz’daki Asri Mezarlık’a götürülüp gözyaşları arasında toprağa verildi.

        KOCAELİ

        Kocaeli'nin İzmit İlçesi'nde otobüs durağında araç bekleyen bir kadın, eski eşi tarafınfan boğazından bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan kadaın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

        Olay, İnönü Caddesi üzerindeki Yeni Turan Otobüs Durağında meydana geldi. İddiaya göre Ömer Akdoğan (47) isimli kişi, takip ettiği eski eşi Sevgi Zağlı'yı (42), otobüs durağında araç beklediği sırada boğazından bıçakladı. Ağır yaralanan kadın, kaldırıldığıKocaeliDevlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Katil zanlısının ise polis karakoluna teslim olduğu öğrenildi.

        Ömer Akdoğan ile Sevgi Zağlı'nın 2 ay önce boşandığı, bu evliliğin her ikisinin de ikinci evliliği olduğu belirtildi. Öte yandan, Sevgize Dağlı'nın boşandıktan sonra eski eş Ömer Akdoğan tarafından sürekli tehditler edildiği ileri sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ