Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam google, google street view, zaman kapsülü, zamanda yolculuk, zaman yolculuğu, Vinay Shet

        Google her geçen gün yeni bir teknoloji ile karşımıza çıkmaya devam ediyor.

        Firmanın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaya göre, dünya üzerinde belirli bölgeleri sokak sokak görüntüleyebildiğiniz ''Street View'' uygulaması daha kapsamlı hale getirildi. Bu geliştirme ile mekanların zaman içindeki değişimini gözlemleyebiliyor, eski hali ile şimdiki hali arasındaki farkı net olarak görebiliyorsunuz.

        Google ''Street View'' ürün müdürü Vinay Shet, uygulamanın gelişmiş halini ''dünyanın dijital zaman kapsülü'' olarak nitelendirmekte çok haklı; zira 2007 yılından başlayarak zamanın mekanlar üzerindeki etkisini çok net görebiliyorsunuz, örneğin hazırlanan bir videoda 2011 yılında 7.1'lik deprem ve ardından gelen tsunami ile sarsılan Onawa (Japonya)'nın değişimi oldukça dikkat çekiyor...

        Buruk görüntülerin yanı sıra bir şehrin yaz ve kış mevsimleri arasındaki farkı görebildiğiniz, trafiğin nasıl arttığını gözlemleyebildiğiniz bu yeni geliştirme işe siz de kendi interaktif zaman kapsülünüzü yaratabiliyorsunuz.

        ''Street View'' lokasyonlarının sol üst köşesinde yer alan time-lapse fotoğraflarının bulunduğu yerdeli saat işaretine tıklayarak yıllar ve mevsimler arasında seyahat edilebiliyor.

        Şimdilik yalnızca masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilen özelliğin yakın bir zamanda mobil uygulamaya dönüştürülmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ