Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Çocukları kandırıyor dağa kaldırıyorlar"

        Aşağıkaraboy köyünde onlarca yıl önce Yalçın ve Nail aileleri arasında nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 1 kişi ölürken 18 kişi de yaralandı. Köyde başlayan kan davası nedeniyle Nail ailesi Bitlis il merkezi ve diğer kentlere göç etmek zorunda kaldı. Köylerine geri dönmek ve oradaki akrabalarıyla yeniden sohbet etmek için barışmak istediklerini ifade eden Nail aile büyükleri, Tatvan eski Belediye Başkanı Süleyman Kara ve aynı köyden olan işadamı Habip Cin'den yardım istediler. Kara ve Cin, yaklaşık 3 yıllık girişimleri sonucunda aileleri barışa ikna etti.

        Aşağıkaraboy köyü açık arazide düzenlenen barış törenine Bitlis Jandarma Komutanı Albay Turhan Yazıcı, İl Müftüsü Halil Bektaş, Bitlis Belediyesi eski Başkanı Yaşar Buhan, Mutki Belediye Başkanı Birhan Güllübardak ve çevre köylerin ileri gelenleri katıldı. Kur-an'ı Kerim'in okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Müftüsü Halil Bektaş, İslam dininin barıştan yana olduğunu belirterek, "Barışı ve doğruyu tercih eden bu aileleri tebrik ediyorum" dedi.

        Barış girişimlerini yapan Tatvan Belediyesi eski Başkanı Süleyman Kara da, Bitlis'te geçtiğimiz gün PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 5 koruyucunun aileleri ve yakınlarına başsağlığı diledi. Kara, birlik mesajları vererek, "Karşı tarafı gönderenleri yakından tanıyorum. Fransa'da şirketleri, Amerika'da holdingleri var. İngiliz ve Amerika bunlara fabrika vermiş. Bir telefon veya telsizle talimat veriyorlar. Çocukları kandırıyor dağa kaldırıyorlar ve kardeşlerimizin de şehit olmasına sebep oluyorlar. Bu barış sağlanırken, köyünüze, kardeşinize ve memleketinize de sahip olun" ifadelerini kullandı.

        Ardından Yalçın ve Nail ailesi mensupları Kuran-ı Kerim'in altından geçerek birbirileri ile kucaklaştılar. Verilen barış yemeğinin ardından tören sona erdi. Tören yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ