Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Harvard üniversitesi, kübra tekin, harvard mezunu, moda, muhafazakar moda, muhafazakar modern moda, muhafazakar modern kadın

        Nazenin TOKUŞOĞLU / HT CUMARTESİ

        Türkiye’de işletme, Harvard’da iş iletişimi okudu; babası ünlü sanayici Hacı Boydak ama onun aklı fikri moda da. Muhafazakâr kadınların modern giyinememesine kafayı takan Kübra Tekin, 1 yıllık markasıyla Türkiye’de 22 noktada, dünyada ise 7 ülkede tasarımlarını satıyor. BM ve UNICEF İyi Niyet Elçileri’ne İslam ülkelerine yaptıkları ziyaretler sırasında giymeleri için kıyafet gönderen Tekin’in tasarımları şimdiye kadar Angelina Jolie, Connie Britton, Maria Sharapova, Annie Lennox, Mia Farrow, Rosie Huntington Whiteley, Katy Perry, Shakira ve Selena Gomez’e ulaşmış.

        Harvard’da iş iletişimi okuyup moda dünyasına adım atmanız nasıl oldu?

        Yüksek lisansımı yaparken 1 sene ara verdim. Bu dönemde evlendim. Sonra muhafazakâr moda dergilerinde editör olarak çalıştım. “Muhafazakârlık, kadın ve moda” isimli tez çalışmam benim için dönüm noktası oldu. İşi üstadından öğrenmek amacıyla Cemil İpekçi’den 6 aylık bir eğitim aldım.

        Cemil İpekçi de son zamanlarda modaya muhafazakâr bakıyor...

        Bizleri destekliyor çünkü modern muhafazakârlığın olmamasından rahatsız.

        ‘HARVARD AİLE OKULUMUZ GİBİ’

        Harvard’a nasıl gittiniz?

        Harvard bizim aile okulumuz gibi oldu. Annem oradaki hocaları tanır, ağabeylerim ve eşleri de Harvard’da eğitim aldı. Hatta anne ve babam bile Harvard’ın yaz okulunda yaş sınırı olmadığı için eğitim almayı düşünüyor. Harvard’a girmek çok zor değil, fakat okumak çok zor, günde 5 saatim ödevle geçiyordu. Ayrıca okuldan atılmanız an meselesi, derslere 2 kez 5 dakika geç kaldığınızda sizi ülkenize geri yolluyorlar.

        Başörtünüz sebebiyle ne gibi sorular soruyorlardı?

        İlk başlarda neden kapandığımı soruyorlardı. Ne kadar uyumlu ve renkli giyindiğimi söylüyorlardı. Oradaki arkadaşlarım, ilk kez bir Müslüman ile arkadaşlık ediyordu. “Müslümanları böyle modern bilmezdik, onları pis zannederdik” diyorlardı.

        ‘SAÇLARIM PLATİN SARISIYDI’

        Modernlik nedir size göre?

        Okumak, kendini geliştirebilmek, kendisi gibi olmayana saygı duyup birlikte yaşayabilmektir.

        AK Parti iktidarıyla muhafazakâr kesim olarak kendinizi daha iyi ifade edebildiğinizi düşünüyor musunuz?

        Aslında ben kapanalı çok uzun bir süre olmadı, o yüzden bununla ilgili bir şey söyleyemem. Ailem hiç baskı yapmadığı halde kendi isteğimle üniversite 3. sınıfta başımı kapattım. Saçlarım uzun ve platin sarısıydı.

        ‘Hacı Boydak’ın kızı değil Kübra Tekin’in babası...’

        Babanızın köklü bir sanayici Hacı Boydak, ondan bir destek aldınız mı?

        Aslında bu işi kurduğumdan babamın haberi yoktu. 1 ay geçtikten ve işler oturduktan sonra söyledim. Fakat beklediğimin aksine babam “İyi yapmışsın kızım aferin” diyeceğine, bir sürü öğüt vererek çok mesafeli yaklaştı. Sonrasında işler toparlandıkça ciroya kadar sormaya başladı.

        Kaç kardeşsiniz, sizin dışınızda başka bir iş yapan aile bireyi var mı?

        3 kardeşiz, 2 ağabeyim var, aile şirketinde çalışıyorlar. Bugüne kadar ne erkek ne de kızlarda kendi işini kuran yoktu. Fakat hiçbir zaman babamın soyadını kullanmadım hatta çocukluğumdan beri hep “Hacı Boydak’ın kızı” değil “Kübra Tekin’in babası” desinler istedim.

        ‘Her kesime ulaşmak istiyoruz’

        Trafikte kapalı kadınların çevrilmemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

        Maalesef böyle bir durum söz konusu. Keşke ülke olarak şekilciliği bırakabilsek tüm bu sorunlardan kurtulabiliriz.

        Sadece muhafazakâr kesimle mi çalışıyorsunuz?

        Modern muhafazakârlara günlük ve akşam giyilebilecek şık tasarımlarla yola çıkmıştık fakat her kesime ulaşmak istiyoruz.

        Yurtdışına açılmanız nasıl oldu?

        İngiltere’ye ve ABD’ye gittiğimde çok fazla kapalı görüyordum. Fakat kıyafetleri modern değildi. İçimden “Hepsini giydirmem lazım” diyordum. İngiltere’de Harrods ile görüştük, olumlu geçti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ