Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Taksim Meydanı'nda "kardeşlik sofrası" 3 bin kişi ''Kardeşlik Sofrası''nda orucunu açtı

        Serkan AKKOÇ / İSTANBUL (AHT)

        Beyoğlu Belediyesi'nin Taksim Meydanı'nda kurduğu "Kardeşlik Sofrası"nda 3 bin kişi orucunu açtı. Meydandaki iftar yemeğine vatandaşların yanı sıra farklı dini cemaat ve milletlerin temsilcileri de katıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "İçinde bulunduğumuz alan Taksim... Suların taksim edildiği bir yer. Biz de burada kardeşliği taksim ediyoruz" dedi.

        İftar yemeğine, Vali Hüseyin Avni Mutlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin, Türkiye Hahambaşı İsak Haleva, gazeteciler, iş, sanat ve spor camiasından isimler ile vatandaşlar katıldı.

        Davetlileri Başkan Ahmet Misbah Demircan karşıladı. İftar yemeğinden sonra Rahmi Yaran yemek duası yaptı. İftar yemeğine ilişkin konuşan Vali Mutlu, "Beyoğlu Belediyemizin iftar yemeğinde güzel ülkemizin bütün farklı renkleri ile bir araya geldik. Her şeyden evvel gönüllerimizi doyurduk. Bu Ramazan'ın hayırlara vesile olmasını yürekten diliyorum" dedi.

        "DEMEK Kİ BİR ARAYA GELEBİLİYOR VE GÜZELLİKLERİ YAŞAYABİLİYORUZ"

        Kadir Topbaş ise, "Taksim'de farklı inançta ve anlayışta insanlar sofraları paylaştı. Aynı masada oturduk ve Allah'ın verdiği nimetlerden istifa ettik. Demek ki bir araya gelebiliyor ve güzellikleri yaşayabiliyoruz. Dünyada hoşgörü ve kardeşliğin yayılması, kan ve gözyaşının bitmesi için insanlığın bu yönde gayret sarfetmesi gerekiyor. Burada nasıl bir araya geldiysek her daim güzellikleri paylaşabiliriz" diye konuştu.

        "BİZ BURADA KARDEŞLİĞİ TAKSİM EDİYORUZ"

        İftara ev sahipliği yapan Ahmet Misbah Demircan da duygularını şöyle dile getirdi: "Kardeşliğin en iyi bölüşüldüğü nokta sofra. Bu gelenek yüzlerce yıldır bu topraklarda var. Beyoğlu, sınırları dar bir ilçe olabilir ama anlam itibariyle bütün dünyayı kuşatacak kadar geniş. Biz Beyoğlu'nu tanımlarken bütün farklı insanların huzur içinde yaşadığı bir yer olarak tarif ediyoruz. İçinde bulunduğumuz alan Taksim. Suların taksim edildiği bir yer. Biz de burada kardeşliği taksim ediyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ