Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Parasız İsveçliye taksici yardımı, Micke Gunnerson

        Gökhan ARTAN/AHT

        İsveç’in başkenti Stockholm’den yola çıkan maceracı Micke Gunnerson, otostop çekerek Avrupa’yı dolaşırken parası bitince Türkiye’den ayrılamadı. Bilet parası toplayabilmek için yolculardan para isteyen ve 5 gündür havaalanında yatan İsveçli Gunnerson Atatürk Havalimanı taksicilerinin yardımıyla ülkesine gidebildi.

        7 HAFTADIR YOLDA

        Yaklaşık 7 hafta önce yola çıkıp otostop yaparak Danimarka, Almanya, İtalya, Slovenya, Macaristan ve Bulgaristan’a giden İsveçli maceracı Micke Gunnerson’ın son durağı İstanbul oldu. İsveçli maceraperest, parası İstanbul’da bitince Avrupa turunu bitirerek ülkesine dönmek istedi. Yaklaşık 5 günden beri Atatürk Havalimanı’nda yatıp kalkan Micke Gunnerson, bilet parası için yolculardan yardım istedi. Gunnerson’ın ülkesine dönmek için yolculardan para talep ettiğini gören Atatürk Havalimanı taksicileri, aralarında 550 lira toplayarak İsveçli maceracıyı ülkesine gönderdi.

        YARDIM ELİ

        Micke Gunnerson, “Bana taksiciler yardım elini uzattı. Bu yapılan iyiliklerinden dolayı taksicilere teşekkür ederim. Bana gerçek misafirperverliklerini gösterdiler” dedi. Havalimanı taksicileri tarafından bileti temin edilen Gunnerson, daha sonra taksicilere sarılarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından İsveçli maceracı uçakla İstanbul’dan Stockholm’e uçtu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ