Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu İstanbul sele teslim İstanbul'da sağanak Marmara'da sağanak yağış Gök gürültülü sağanak yağış geliyor Dikkat! Hafta sonu yağmur var

        İstanbul'daetkili olan yağış sabah saatlerinde yola çıkan sürücülere zor anlar yaşatırken, yazlık elbiseleriyle yağmura yakalanan vatandaşlar sırılsıklam oldu.

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "İstanbul Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası'nda devam etmekte olan sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların önümüzdeki birkaç saat daha devam etmesi ve Anadolu Yakası'na ilerlemesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklarada karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

        YAĞIŞ NE KADAR SÜRECEK?

        Meteoroloji'den alınan bilgiye göre sağanak yağış hafta sonu etkili olmaya devam edecek. Yeni haftada ise güneş yerini bulutlu havaya bırakıyor.

        MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

        Başakşehir'de yolları kaplayan su nedeniyle mahsur kalan bir araçtaki kadın sürücüyü çevredeki vatandaşlar kurtardı. Bir vatandaş tarafından kurtarılan kadın kucaklanarak yol kenarına götürüldü.

        BAĞCILAR'DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

        İstanbul'da sağanak yağmur nedeniyle Bağcılar'da yollar göle döndü. Matbaacılar Caddesi'nde araçlar su birikintileri arasında güçlükle ilerleyebildi. Bir otomobil su birikintisinde kaldı.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        İBB'DEN AÇIKLAMA!

        İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmurla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yazılı açıklama yapıldı.

        Açıklamada şöyle denildi: 08.30 sıralarında Terkos Gölü üzerinde yerel ve ani olarak gelişen şiddetli yağış Küçükçekmece, İkitelli bölgesinde başlayarak Bağcılar, Güngören ve Haliç çevresinde çok etkili oldu. Hızlı hareket eden bulutlar kısa sürede Anadolu Bölgesi'ne geçerek yağış Üsküdar, Ümraniye ilçeleri üzerinde etkili oldu. Yağış yerleşim alanlarında etkili olduğu gibi özellikle Terkos, Sazlıdere, Alibey, Elmalı ve Ömerli su toplama havzalarına ciddi yağış bıraktı.

        Bölgesel olarak başlayan yağış 60 dakikada metrekareye 60-70 kg. yağış bıraktı.

        Sazlıdere 70 Kg.

        Küçükçekmece 60 Kg.

        İkitelli 57 Kg.

        Beşiktaş 46 kg.

        Bağcılar 43 Kg.

        Kadıköy 42 Kg.

        Eminönü 37 Kg.

        Fatih 29 Kg.

        Eyüp 22 Kg.

        Şile 20 Kg.

        Yağışlar bazı yol ve geçit altlarında su birikintilerine neden oldu. Trafikte aksamalar meydana geldi, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ve İSKİ, alarma geçerek gelen ihbarlar doğrultusunda su baskınlarına müdahale etti. Birimlere bir saatte 420 su tahliyesi müracaatı geldi. 55 motopomp, 28 vidanjör, 15 Kuka (kanal açma aracı) ile 200 personel tahliye çalışmalarına katıldı.

        MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzeyi ile zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Denizli ve Afyon çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusu ile iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Isparta ve Burdur çevreleri, Antalya'nın iç kesimleri, Osmaniye ile Adana'nın kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla Hatay çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Ankara, Çankırı, Kırıkkale,Kırşehir ve Konya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, Gümüşhane ve Çorum çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan ile Erzurum'un kuzey ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ