Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi buse terim ramsey, buse terim erkek modası, esra çoruh

        Esra ÇORUH / MODA DÜNYASI

        HT CUMARTESİ

        İlk kez bir erkek firmasıyla çalışıyorsun sanırım.

        Blogumu açtığım günden beri erkekler, gittikçe artan bir ilgiyle beni takip ediyor. Ben de her hafta mutlaka erkek modasına yönelik bir içerik hazırlamaya özen gösteriyorum. Zaten ben atlasam bile onlar “Bizi unutma” serzenişleriyle kendilerini hatırlatıyor. Dolayısıyla erkek giyimiyle alakalı bir proje gerçekleştirme fikri hep kafamın bir köşesinde vardı. Bu tür projelerde beni heyecanlandıran, yaratıcı işbirliklerine imza atmak... O yüzden “Doğru zamanı bekledim” diyebiliriz. Ramsey’le daha ilk görüşmemizde projenin güçlü dijital tarafı ve yenilikçi vizyonu beni çekti.

        ‘Gardırobum’ nasıl bir proje?

        Gardırobum uygulaması Türkiye’de bir ilk. Buseterim.com. tr olarak özellikle dijital platformda yenilikçi uygulamaların bir parçası olmaya özen gösteriyoruz. Ramsey de “Gardırobum” ile erkeklere günün her saatinde tüm akıllı cihazlardan gardıroplarına tek tık ile ulaşma fırsatı sunuyor. RamseyCard ile yapılan alışverişlerin ‘Sanal Gardırop’a aktarılmasıyla kullanıcılar daha önce satın aldıkları ürünlere anında ulaşırken kombin önerilerinden de yararlanabiliyor. Uygulamanın en sevdiğim tarafı ise online satış mağazasında sanal manken üzerinde ürünlerin denenebilmesi, farklı kombinler oluşturabilmesi. Üstelik bu kombinler sosyal medya hesaplarında paylaşılabiliyor.

        ■ Markaların interaktif projelere imza atması ve genç isimlerle işbirliği yapması önemli...

        Kesinlikle öyle. Artık genç kitle dünyayı sosyal medya üzerinden takip ediyor ve sosyal medya üzerinden yapılan viral reklamlar, dijital uygulamalar ve tanıtımlar büyük ses getiriyor. Ben de Türkiye’de devrim niteliği taşıyan bu projenin bir parçası olmaktan çok mutluyum.

        ‘ÖNCE BABAM İÇİN KOMBİN YAPTIM’

        ■ Bu proje için yaptığınız kombinlerden bahseder misiniz?

        Önce babam için bir kombin yaptım. Genelde takım elbise tercih ettiği için takım elbise, kravat ve mendilin bir arada olduğu bir kombin tercih ettim. Diğer kombinlerimde ise şu anda yaz döneminde olduğumuz için keten ceketlerin ön planda olduğu seçeneklere ağırlık verdim.

        ■ Erkeklere nasıl tüyolarda bulundun?

        Türk erkekleri artık giyimine kadınlar kadar önem veriyor. Nerede ne var, ne nereden alınır, hangi gömlek moda gibi konulara gittikçe artan bir ilgi söz konusu. “İtalya” denince akla İtalyan stili ve şık erkekler geliyor. Türkiye’ye baktığımda da gerek kültürel zenginlik, gerek sokak modasındaki dinamizmin erkek modasına yansıdığını ve risk almayı seven, iyi giyinmeye önem veren, renkleri cesurca kullanmaktan korkmayan erkeklerin daha fazla karşımıza çıktığını görüyorum. Neden ileride Türkiye de İtalya gibi erkek giyiminde referans ülkelerden biri olmasın?

        ‘MODANIN KENDİSİ ÇOK MODA’

        ■ Yeni sezonda erkekler hangi parçalara yatırım yapmalı?

        Bu sezon stil sahibi erkeklerin gardırobunda rahatlık ve şıklık ön planda. Bunun dışında bu yaz erkek trendlerinde fit kalıplar, ekoseler, mat ve parlak renkler öne çıkıyor. Kısa pantolonlarla birleşen espadriller, loafer ayakkabılar ve slip on’lar da olmazsa olmaz!

        ■ Erkekler de artık modayla yakından ilgileniyor. Son zamanlarda gözünüze çarpan en büyük stil hataları neler?

        Erkeklerin moda dünyasındaki gelişmeleri yakından takip etmesi hâlâ bazılarına şaşırtıcı gelebiliyor. Oysa bence erkeklerin modayla ilişkisi son derece doğal bir sürecin sonucu. Özellikle Türkiye’de son 4-5 yıldır modanın kendisi ‘çok moda’ ve bu durum elbette erkekleri de yakından etkiliyor. Ama moda kültürünün oturması elbette zaman alıyor. Bu yolculukta kendi yaşam tarzını, vücut ölçülerini ve stilini göz önünde bulundurmadan modayı takip edenler de bazı stil hataları yapabiliyor. Son zamanlarda gözüme çarpan en büyük stil hatalarından biri, beylerin tercih ettiği fit pantolonların üstüne giydikleri gömlek ve tişörtler. Bir stil hatası da paça boyları uzun pantolonların altına giyilen loafer ve espadril tarzı ayakkabılar.

        Erkekler için yaz gardırobunun olmazsa olmaz parçaları neler olmalı?

        Beylerin yaz gardırobunda yer alması gereken, “Olmazsa olmaz” diyebileceğim parçalar arasında en başta basic tişörtler geliyor. Bunun yanı sıra baskılı, renkli ve çizgili tişörtler, açık tonlarda pantolonlar ve kısa şortlar aklıma geliyor. Ve tabii ki tüm bunları tamamlayacak olan aksesuvarları; yani gözlük, saat, bileklik, şapka gibi parçaları ihmal etmemek gerekiyor.

        ‘KOCAMIN DİKKAT ÇEKİCİ BİR STİLİ VAR’

        ■ Türkiye’de stilini beğendiğin erkekler kimler?

        En başta eşim. Emin olun eşim diye söylemiyorum, kendine has ve dikkat çekici bir stili var. Aklınıza gelmeyecek parçaları bir araya getirebiliyor ve üstünde çok güzel taşıyor. Türkiye’de stilini beğendiğim diğer erkekler arasında ise Can Bonomo, Umut Eker ve Önder Öztarhan başı çekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ