Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Lolita Lempicka, koku,Elle L’aime aprfüm

        Deniz Egeli/ HT CUMARTESİ

        Cesur ve her zaman hatırlanabilecek, farklı bir isim Lolita Lempicka. Latin cazibesini anımsatan ama kalbinde hâlâ bir çocuk olan bir kadının ismi. Fransız Berçot Studio moda okulunu bitirdikten sonra eşi Joseph ile 1984’de kendi markasını yarattı. İlk mağazasını 1984’te Paris, Marais Bölgesi’nde açan, ilk moda şovunu 1986’da düzenleyen Lempicka, feminen koleksiyonlarıyla başarıyı kısa zamanda yakaladı. Ona uluslararası şöhreti getirense kendi adını taşıyan parfümü oldu. Elma şeklindeki şişesiyle 97’den beri kadınların, hatta erkeklerin en sevdiği parfümler listesinde ilk sıralarda yerini alıyor. Lempicka ile koku üzerine konuştuk...

        ■ Nasıl bir hikâyeniz var?

        Lolita Lempicka, kadınlığın içine yolculuğu ifade ediyor.

        ■ Yeni kokunuz Elle L’aime’in aşkı simgelediğini söylüyorsunuz. İddialı bir söylem...

        Yeni parfümüm üzerinde çalışırken, aşkın, adımın merkezinde olduğunu anladım. Sihirli bir şekilde keşfettiğim gizli kod, Lolita’nın “L” harfi ile Lempicka’nın “Lem”i “L Lem” ismini oluşturdu. Aynı zamanda “L Lem” Fransızca “Seviyor” anlamına geliyor.

        ■ İlham kaynaklarınız neler?

        Çocukluk ve gençlik dönemlerimde, çizim yapmayı ve uyuyan prenses hikâyeleri uydurmayı çok severdim. Daha sonra Jean Cocteau’nun “La belle et la Bête”(the Beauty and the Beast) gibi efsanevi filmleri keşfettim. Bu çekimi anlatamam ama bu filmler benim kreasyonlarımı etkilediler.

        ■ Peki içerik konusunda...

        Bütün kokularımı, tutkunun gerçek objeleri gibi hayal ediyorum. Ben aynı zamanda bir doğa düşünürüyüm. İlhamımı sıklıkla doğadan ve onun güzelliklerinden... Rüya gibi bir şekilde keşfediyorum. Meyankökü çiçeği First Fragrance'ım içindi, “Elle L’Aime” için ise Hindistancevizi çiçeğini yeniden keşfettim. Doğa her zaman muhteşem güzelliklerini göstermeye hazırdır ancak ben rüya gibi keşfetme fikrini seviyorum.

        ■ Yaratıcılığınızı neler besliyor?

        Parisli kızları izlemek; 30’lu yıllardan 80’li yıllara kadar olan sinema eserleri; bahçemde dinlenmek. Fransa, İtalya ve New York’ta seyahat etmek, müzeleri gezmek.

        ■ Ailenizle birlikte çalışıyorsunuz...

        Kızlarım markamıza tazelik, farklılık ve yenilik getiriyor. Eşim Lolita Lempicka au Masculin parfümün tasarımında bire bir yer aldı.

        ■ Feminen kadın tanımınız nasıl?

        Şıklık, rahatlık ve savurganlık arasında dengeyi iyi bilen kişidir.

        ■ Kadının parıldamasını, ışıltı yaymasını ne sağlar?

        Tek kelime ile aşk. Yeni kokumda da aşkı, âşık olmanın lezzetli heyecanını keşfetmek istedim. Aşk kadının yaşadığı evrensel bir duygu!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ