Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi İşte evlenilecek kumsallar, düğün yerleri, kumsalda düğün, düğün fikirleri, düğün mekanları, ünlüler burada evleniyor
        1

        ASLI ÖZTÜRK/HT CUMARTESİ

        Ne sene ne de yaz bitti ama kuşkusuz yılın düğünü Kenan Doğulu ve Beren Saat’inki. Masalsı fotoğrafları, gelinlik, damatlık ve kumsaldaki romantik pozlarıyla yeni bir trendin öncüsü oldular. Şimdiden pek çok çiftin kafasında kumsalda evlenme fikri oluştu bile. İşte sıcak kumlarda evlenmeye niyetlenenler için küçük bir rehber...

        2

        Ha bugün ha yarın” diye karısının doğum yapmasını bekleyen baba adayları gibi bekleyip gün saydığımız düğün nihayet gerçekleşti. 28 Temmuz’da Los Angeles, Malibu Sahili’nde muradına eren Beren Saat - Kenan Doğulu çiftinin rüya gecesi haftaya damgasını vurdu.

        3

        Kenan Doğulu buz mavisi dar kesim damatlığıyla modacılardan tam not alırken, Beren Saat’in Londra’da yaşayan İsrailli modacı Mira Zwillinger’e diktirdiği, 16 bin liralık gelinliği tam da doğallığına yakışır türdendi. Saat’in taktığı büyük beyaz şapka bazı olumsuz eleştirilere maruz kalmış olsa da yarından itibaren birçok yaz gelininin vazgeçilmez aksesuvarı olacağına iddiaya girebilirim.

        4

        Düğün, kumların henüz soğumadığı, güneşin kıpkızıl bir hal aldığı saatlerde başladı. Sadece 30 davetli vardı. Davetliler kumsal düğününe yakışır şekilde rahat fakat bir o kadar da şık giyinmişti. Topuklu ayakkabıların evde bırakıldığı, papyon ve gömleğin altına şortun tercih edildiği bu gecenin maliyetinin ise 900 bin lira olduğu konuşuluyor. Bahsedilen rakam ve düğünün yapıldığı mekân uzaktan bakıldığında ütopik görünse de plaj düğünleri son yıllarda trend olan kır düğünlerinin tahtını sarsacak gibi... Özellikle de bu düğünden sonra...

        5

        TROPİKAL MEYVELER, UÇUŞAN TÜLLER

        Unutulmaz bir kumsal düğününüz olsun istiyorsanız ne Malibu’ya gitmeniz ne de yüz binlerce lira harcamanız gerekiyor. Kumların üzerinde sere serpe evlenecek kadar cesur olmanız yeterli. Bu düğün konsepti bizim için pek tanıdık olmasa da içeriğin çok hoşunuza gideceğinden eminim.

        6

        Mekân olarak plajda bir ev ya da kapalı bir mekâna (otel, restoran) sahip bir kumsal tercih edebilirsiniz. Hatta kumsalda teknenin yanaşabileceği bir iskele varsa tekne kiralayarak düğün alanınızı genişletebilir, tekneyi her türlü amaç için kullanabilirsiniz. Mekânınız olan kumsalı deniz temasında süslemeye, yani renk olarak mavi, beyaz ve pembe tonlarını kullanmaya özen gösterin.

        7

        Dekorasyonda gül yaprakları, çakıl taşları, çiçekler, deniz kabukları, yüzer zambak, lotus çiçekleri, orkideler, ebegümeci, dekoratif fenerler, üzeri korumalı büyük mumlar, şifon ve tüller de kullanılabilir. Yemek olarak elbette deniz ürünleri en yakışanı olacaktır.

        8

        İçecekler atmosfere uygun olarak egzotik taze mevsim meyvelerinden seçilebilir. Taze meyve kokteyllerini renkli şemsiyelerle süslemeyi unutmayın. Kumsal düğünlerinde rahatlık ön planda olduğu için giysi seçimlerine de bu yansımalı.

        9

        TASARRUF ETMEK KOLAY
        Tüm bu detayları okuduktan sonra kumsal düğünlerinin maliyetinin yüksek olacağını düşünüyorsanız, eğlenceden taviz vermemek kaydıyla bazı tasarruf önlemleri alabilirsiniz. İlk olarak yapmanız gereken, düğünün gerçekleşeceği kumsalı seçmek ve o kumsala kıyısı olan mekânlardan biriyle organizasyon konusunda anlaşmak.

        10

        Tabii mekân fiyatları kumsalın coğrafi konumuna ve mevsime göre değişeceği için halka açık plajlardan birini, belediyeden aldığınız izinle masalsı bir düğün yerine çevirebilirsiniz. Gelelim diğer masraflara...

        11

        İlk olarak davetli listesinde eleme yapmakta fayda var. Eğer uzak akrabaları gücendirme gibi bir kaygınız yoksa düğününüzü, balayınızı geçireceğiniz yerde yapıp davetli listenizi yakın arkadaş ve ailenizle sınırlı tutabilirsiniz. Az sayıdaki davetliler için matbaada davetiye bastırmak yerine elle yazıp yolladığınız nostaljik kartları kullanmak da ekstra tasarruf sağlayacaktır.

        12

        Düğünlerin olmazsa olmazı nikâh şekeri için de çözüm basit; toptancıdan aldığınız şekerleri kurdelalarla süsleyebilir, masa süsleri içinse minik vazo ve mumları tercih edebilirsiniz. Düğünü düğün yapan yegâne iki şey gelinlik ve müziktir. O gece en çok para da bu malum bu ikiliye ödenir.

        13

        Fakat müzik zevkinize güveniyor ve davetlileri eğlendirmenin yolunu biliyorsanız ödünç aldığınız birkaç hoparlör ve önceden hazırlanmış playlist’iniz sizi büyük bir masraftan kurtarabilir. Gelinlik konusunda bu kadar masrafsız bir çözüm öneremeyecek olsak da alternatif yolları denemekte fayda var.

        14

        Son yıllarda moda evlerinin çoğu bir önceki sezona ait gelinlikleri indirimli satmaya başladı. Eğer bu indirimler de sizin bütçenizi zorlayacak gibiyse ünlü tasarımcıların elinden çıkmış ve sadece bir kere giyilmiş bir gelinliğe oldukça makul bir fiyata sahip olabilir ya da kiralayabilirsiniz.

        15

        EVLENİLECEK KUMSALLAR
        Bu yaz evlenmek isteyenler nikâh tarihlerini aylar öncesinden alıp düğün yapacakları mekânı da belirledikleri için belki değişiklik yapamayacaklar. Ancak son dakika mekân değişikliği yapmak isteyenler için en çok da önümüzdeki yaz kumsal düğününe niyetlenenler için Karadeniz’den Akdeniz’e düğün yapabileceğiniz 10 ideal kumsalı derledik.

        19

        ÜNLÜLER BURALARDA EVLENİYOR
        Amerikan internet sitesi “Beach Weddings”in verilerine göre genelde ünlülerin evlendiği ve kumsal düğünleri için en çok tercih edilen 10 plaj şöyle;

        20

        ABD / Maine Eyaleti - Ogunquit Plajı
        ABD / Massachusetts Eyaleti - Crane Plajı
        ABD / Rhode Island (Rhode Adası) - Watch Hill Plajı
        ABD / New York - Coopers Plajı

        21

        ABD / New Jersey – Avalon Plajı
        ABD / Kuzey Carolina - Ocracoke Adası
        ABD / Georgia Eyaleti - Jekyll Adası
        ABD / Florida - Caladesi Island State Park
        ABD / Californya - Coronado Plajı
        ABD / Hawai - Kapuala Plajı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ