Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trafik Ramazan bayram tatilini uzatan tatilciler dönüş yolunda, tatilciler dönüş yolunda, trafik son durum,

        Ramazan Bayramı tatilini hafta sonuyla birleştirip uzatanlar, bugün İstanbul'a dönüşe geçince İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Bandırma Terminali'nde uzun kuyruklar oluştu.

        İzmir ve Edremit Körfezi gibi Ege Denizi kıyılarında bayram tatilini geçiren İstanbul'dan gelen çok sayıda vatandaş, dönüş için hafta sonunu bekledi. Bugün sabah saatlerinden itibaren yola çıkan tatilciler, Balıkesir'i Bursa, İstanbul, İzmir ve Edremit Körfezi'ne bağlayan karayollarında yoğunluk oluşturdu.

        İDO ise İstanbul'a deniz ulaşımıyla devam etmek isteyenlerin bugün oluşturduğu yoğunluk üzerine gelen talebi karşılamak amacıyla Bandırma'dan İstanbul-Yenikapı'ya toplam 9 seferle hizmet verdi. Sabah 09.45'te başlayan ve gece yarısından sonra 02.30'a kadar sürecek seferlerde 8 bin yolcu ve bin 400 aracın taşınacağı bildirildi.

        Bandırma İlçe Kaymakamı Ali Mantı, vatandaşların bayram tatilini hafta sonu tatiliyle birleştirmeleri ve dönüşlerinde deniz yolunu tercih etmelerinden dolayı İDO Bandırma Terminali önünde araç ve insan yoğunluğunun yaşandığını söyledi.

        İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin şehir için trafiğinde de aksamaların yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Mantı, meydana gelebilecek olası asayiş olaylarına karşı da sivil polislerin İDO önünde sürekli görev yaptıklarını kaydetti.

        TEM'DE YOĞUNLUK

        İstanbul'dan Anadolu'nun çeşitli illerine giden ve dönüşünü son güne bırakan vatandaşların dönüş çilesi başladı. Kocaeli TEM Otoyolu Bekirdere Viyadüğü ve rampasında itibaren araç kuyrukları oluştu.

        Bayram haftasına Perşembe ve Cuma gününü de katarak tatillerini son güne bırakan vatandaşların dönüşü trafiği başladı. Kocaeli TEM Otoyolu Bekirdere Viyadüğü ve rampasından itibaren trafik sıkıştı. Otoyolda trafiğin zaman zaman durma noktasına geldiği gözlendi.

        Yetkililer, ilerleyen saatlerde trafiğin daha da artacağını söyledi.

        AA/CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ