Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Sağlık Bakanlığı'dan evlenecek çiflere cinsel hayat önerileri

        Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de hızla artan boşanmaların önüne geçmeye hazırlanıyor. Evlenecek çiftlerin rapor almak zorunda kaldığı hastanelerde evlilik öncesi eğitim vermeye hazırlanan bakanlık, çiftlere cinsel hayatla ilgili, “Onay almak için baskı kurmayın. Yapmak istediğiniz ve istemediğiniz davranışlar konusunda açık olun” önerilerinde bulunacak.

        125 BİN BOŞANMA

        Türkiye’de her 6 evlilikten biri boşanma ile sonuçlanıyor. Son rakamlara göre 2013 yılında 600 bin 138 evlilik gerçekleşirken, 125 bin 305 boşanma yaşandı. Boşanmalar son 10 yılda yüzde 38 artış gösterdi. Boşanma nedenlerinin yüzde 96 ile geçimsizlik ve yüzde 0.07 ile zina olduğunu saptayan bakanlık, önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

        İLLERE GENELGE GÖNDERİLDİ

        Müsteşar Eyüp Gümüş imzasıyla illere “Evlilik Öncesi Danışmanlık” genelgesi gönderen bakanlık, hastanelerde evlilik öncesi danışmanlık, üreme sağlığı, gebelik, kan hastalıkları, akraba evliliği, kan uyuşmazlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar gibi birçok konuda eğitim vermeye başlayacak. Evlenecek çiftlerin hastanelerden rapor almak zorunda kalmasını fırsat olarak değerlendiren bakanlık, eğitimli çiftlerle boşanma rakamlarını düşürmeyi hedefliyor.

        BEBEK İÇİN KRİTİK 2 YIL

        Evlenecek çiftler için Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Evlilik Öncesi Danışmanlık Rehberi, Evliliğe Sağlıklı Başlangıç adları ile hazırlanan iki kitap dağıtılacak. Çiftlerin istemelerine ve ilişki sırasında koruyucu bir önlem almamalarına rağmen iki yıl içerisinde çocuk sahibi olamamaları durumunda üreme sorunlarının olabileceği belirtildi. Çiftlerin yüzde 80’inin ilk bir yıl içinde, yüzde 5’inin ikinci yılda çocuk sahibi olduğu ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ