Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul 456 milyon TL’ye 5 yıldızlı hastane Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkılıyor Bin yataklı yeni hastane geliyor

        Sultan UÇAR /HABERTÜRK

        İstanbul'daki en büyük devlet hastanelerinden biri olan Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, depreme karşı güçlendirilebilmesi için bu ay içinde acil ve poliklinik binalarından başlanarak yıkılacak ve yeniden inşa edilecek.

        Bin yataklı yeni hastane, Kalyon İnşaat tarafından 456 milyon 500 bin TL’lik yatırımla 5 yıldızlı otel standartlarında yeniden yapılacak. Yılda 1.5 milyon hastanın tedavi görebileceği hastanenin 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor. Yeni hastanenin tek aşamada yapılabilmesi için mevcut hastanenin acil ve poliklinik binalarının taşınabileceği geçici bir bina İSMEP kapsamında yapılmıştı. Bu sayede yeni bina mevcut hastanenin işleyişini kesintiye uğratmadan yapılacak.

        BİN YATAKLI OLACAK

        Yeni hastane, 1.000 yataklı ve 5 yıldızlı otel konforunda onkoloji (kanser) tedavisinde genel hizmet hastanesi olarak planlanıyor. Kısa bir süre içinde inşaatına başlanacak olan hastanenin Ağustos 2017’de tamamlanması öngörülüyor. Yeni hastane, olası bir depremin hemen ardından kesintisiz hizmet verebilecek. Yapıların temellerine yerleştirilen ileri teknoloji ekipmanları vasıtası ile depremlerin neden olduğu kuvvetli yer hareketlerinin yapılar üzerine getirdiği ek yüklerin etkileri sınırlandırılacak. Hastane kapasitesi yıllık 1.5 milyon hastaya ve 50 bin yatan hastaya çıkarılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ