Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Bebeğini sadece bir kere koklayabildi! - Nuriye hemşire
        1

        İstanbul Bahçelievler’de 5 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) 3.5 yıldır görev yapan 24 yaşındaki hemşire Nuriye Karabalık, geçen yıl bir tüberküloz hastasının ilaç takibini yapmaya başladı.

        2

        Ancak hasta, son gelişinde aniden rahatsızlanarak hemşirenin üzerine doğru kan kustu. Bir hafta sonra tüberküloz (verem) hastası hayatını kaybetti.

        3

        VEREM BULAŞTI

        Yaşadığı bu olaydan 3 ay sonra ise Nuriye Karabalık, ikinci çocuğuna hamile olduğu haberini aldı. Ancak, yüksek ateş, kusma ve ayak başparmağında şişme gibi belirtiler oluşmaya başladı.

        4

        Tahlil yaptırdı ve verem olduğu ortaya çıktı. 3 ayrı özel hastanede 2 ay boyunca tedavisi sürdü. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Karabalık, defalarca yoğun bakıma alındı.

        5

        Nuriye hemşirenin tedavide kullanılan radyasyonun zarar verebileceği düşüncesiyle bebeği 6’ncı ayında sezaryenle alındı. Bebeğe İklim adı verildi. İklim bebek, dünyaya geldikten 2 ay sonra annesinin kucağına verildi.

        6

        Nuriye Karabalık, bebeğini ilk ve son kez gördü. Nuriye hemşire, geçen hafta cuma günü hayata gözlerini yumdu.

        7

        Nuriye Karabalık’ın ölümü sonrasında doktor ve hemşirelere tüberküloz testi yapıldı. Meslektaşlarını kaybeden sağlık çalışanları, tüberküloz hastalarının doğrudan gözetimli tedavilerinin aile sağlığı merkezlerinde yapılmasından şikâyetçi.

        8

        Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Hikmet Özhan, sağlık çalışanlarının her zaman tüberküloz riski altında olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ