Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erkek Evinizi düzene sokmanın 9 anahtarı, Bu ödevleri yerine getirdiğinizde hayalini kurduğunuz düzene kavuştuğunuzu göreceksiniz
        1

        Düzenli bir hayatınız olsun, bu düzen işinize de evinize de yansısın ve hep kalsın istiyorsunuz, ama bunu bir türlü başaramıyorsanız az sonra okuyacağınız minik ödevlerle yaşam tarzınızı değiştirebilir ve istediğiniz düzeni rayına oturtabilirsiniz.

        2

        Ödev 1: Her gün yatağınızı toplayın
        İpucu: Fazla eşyalardan kurtulun
        Kırlentler her ne kadar yatağınızın üzerinde şık dursa da çoğu zaman olduğundan daha dağınık gösterir, mümkün olduğunca azaltmaya çalışın. Bir öneri daha; eğer kullanmıyorsanız, çeyizinizden kalma o yatak örtüsünden de bir an evvel kurtulmaya bakın.

        3

        Ödev 2: Dolabınızı düzenleyin
        İpucu: Birbirine takılabilen askılardan edinin
        Verilecekler, atılacaklar ve giyilecek giysiler aşamasına gelmeden önce dolabınızı genel olarak elden geçirip toparlayın. Göreceksiniz, işiniz çok daha kolaylaşacak.

        4

        Ödev 3: Banyonuzu temiz tutun
        İpucu: Havlu raflarına ve askılara yatırım yapın
        Hiçbir şey banyonuzu, yere veya lavabonun köşesine ıslak halde terk edilmiş bir havlu kadar dağınık ve pasaklı gösteremez. Bu yüzden banyonuzdaki düzenin havluları toparlamaktan geçtiğini unutmayın.

        5

        Ödev 4: bir 'Yapılacaklar Listesi' hazırlayın
        İpucu: Sevdiğiniz bir defter alarak kendiniz buna teşvik edin
        Kafanızda onlarca yapılacak işle güne başlayıp, akşam olduğunda en önemlileri unuttuğunuzu ve ne kadar gereksiz iş varsa yaptığınızı sık sık görüyorsanız, hemen liste hazırlamaya başlayın. Yapılacaklar listesi tutmanın düzenli bir hayat yaşamanın olmazsa olmazı olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

        6

        Ödev 5: Dağınıklığı ortadan kaldırın
        İpucu: Gelen faturalar ve anahtarlar için bir nokta belirleyin
        Nasıl ki şehirler bir gecede kurulmuyorsa, evinizde görmeyi arzu ettiğiniz düzen de bir gecede oluşmayacak, ancak bir yerlerden başlamakta daima fayda var. Örneğin evden çıkarken daima yanınızda taşıdığınız eşyalar için bir nokta belirleyin.

        7

        Ödev 6: Market alışverişinizi daha akıllıca yapın
        İpucu: Buzdolabınızın üzerinde yemek listesi bulundurun
        Markete plansız ve listesiz gitmek işlerin çığrından çıkmasına ve bütçenizin derinden sarsılmasına sebep olabilir. Ne yemek yapacağınıza bütçeniz ve hazırlama süresine göre karar verdikten sonra alışverişe çıkmanız daima en mantıklı seçenek olacaktır.

        8

        Ödev 7: Mutfağı temiz tutun
        İpucu: İşe lavaboya bıraktığınız kirli bardak ve tabaklardan başlayın
        Banyolar için ıslak havlular neyse, mutfaklar için de kirli bardak ve tabaklar odur. Yani bir mutfağın berbat görünmesini istiyorsanız, lavabonuza kirlir bir bardak ve tabak bırakmanız yeter! O tabaklar dağ olmadan temizleyip kaldırmanız, mutfağınızın düzeni ve sağlığınız için iyi bir adım olacaktır.

        9

        Ödev 8: Kirlilerinizi çamaşır sepetinde muhafaza edin
        İpucu: İç çamaşırlarınızı katlamaktan vazgeçin!
        İster inanın ister inanmayın ama düzenli olma heyecanı bazen sizi sizden alabilir. Bu yüzden iç çamaşırlarınızı çizgilerine göre katlamanızın, evinizin dirlik ve düzenine bir katkısı olmayacağını artık anlamalısınız. Ayrıca kirli çamaşırları (bir kez giyilmiş dahi olsa) kirli sepetinde tutmanızı tavsiye ediyoruz.

        10

        Ödev 9: Sabahları evden vaktinde çıkın
        İpucu: Ne giyeceğinizi geceden tasarlayın
        Pek çoğumuz için 'bugün ne giyeceğim' sorusu sabahların kabusu ve evden dakikalarca geç çıkmamıza sebep olan bir durum. Bu sebeple giyeceğiniz kıyafetleri gece yatmadan önce askıya asıp, sabah ne giyeceğinizi bilerek uyanmanın rahatlığını yaşamanızı tavsiye ederiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ