Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın 3300 yıllık saç modeli!, Mısır'da bulunan bir kadın iskeletinde 70 adet 'ek saç' bulundu!, Mısır'da yapılan arkeolojik kazılarda kadınların saç eklettiği ve saçlarını boyadığı keşfedildi!

        Mısır şehri yeni kurulduğu zamanlarda, yani bundan yaklaşık 3300 yıl önce dış görünüşüne özen veren kadınların, günümüzde de kullanılan 'saç ekletme' uygulamasını kullandığı keşfedildi.

        Egyptian Archaeology Journal'de yayınlanan makalede, Mısır'da yürütülen arkeolojik 'Amarna Projesi' kapsamında yapılan kazılarda, kafasında ek saç ve boyanmış saçlar olan kafatasları bulunduğu açıklandı.

        Projede görevli arkeologlardan Amanda Bos, söz konusu kafataslarının kadınlara ait olduğunu ve mumyalanmadığını, yalnızca kefenle sarılı olarak bulunduğunu söyledi. Kadınların yaşının bilinmediği ve Amarna kasabasında bir mezarda gömülmüş olduğu belirtildi.

        Amarna, MÖ. 1353-1335 yılları arasında yaşayan firavun Akhenaten'in isteği üzerine Mısır'ın başkenti olarak kurulmuştu. Ancak Akhenaten'in ölümünden kısa bir süre sonra şehir boşaltıldığı biliniyor.

        3300 yıl önce terk edilen şehrin arkeolojik kazıları sırasında, orada yaşayan kadınların hemen hemen hepsinin belirli saç modellerine ve özellikle ek saçlara sahip oldukları ortaya çıktı.

        Amanda Bos, bulunan örneklerin saç renklerine göre farklı takı ve saç modelleri de taşıdığını belirterek bir moda trendinin söz konusu olabileceğini belirtti.

        O zamanlarda da beyazlaşan saçlara karşı saç boyama tekniğinin kullanıldığını, incelediği bir örnekte keşfeden Bos, saçların kına ile kızıla boyandığını düşünüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ