Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi İstanbul Boat Show, İstanbul City Port Pendik

        Ekin TÜRKANTOS/ HT CUMARTESİ

        Uluslararası İstanbul Boat Show, 23 Eylül’de Marintürk İstanbul City Port Pendik’te 34. kez kapılarını açıyor. Tekne tutkunlarına beğendikleri tekneleri deniz üstünde test etme olanağı sunan fuarda, 3 ila 30 metre arasında değişen modeller sergilenecek

        Denize tutkunlarını buluşturacak bir organizasyon daha başlıyor. Mega yatlar, yelkenli tekneler ve katamaranlar yepyeni modelleriyle önümüzde hafta meraklılarının beğenisine sunuluyor. Uluslararası İstanbul Boat Show, yat sektöründeki teknolojik gelişmeleri ve trendleri gösterecek. İthal ve yerli yelkenli markaları, tekne imalatı ekipmanları, her türlü tekne aksesuvarları, şişme bot ve motor markalarının katılacağı fuarda yelken kulüpleri, su sporları malzeme ve ekipmanları, eğitim kurumları da yer alıyor. İşin içine moda girmezse olmaz elbette, deniz hayatına uygun giysi üreten marka ve üreticileri de alanlarındaki yenilikleri ziyaretçilerle paylaşacak.

        LÜKS VE KONFOR

        80 bin ziyaretçinin katılması beklenen bu yılki etkinliğin favorisi, geniş gövdesiyle rahatlık ve konfor sunan lüks katamaranlar... Catana ise 59, 2.4 milyon Euro’luk fiyatıyla öne çıkıyor. Karbondan yapıldığı için çok hafif ve bundan ötürü de oldukça hızlı. Tasarımı Chantier Catana Architects tarafından yapılmış. İç mekânındaki derin dondurucu, tuzdan arındırma ekipmanı, fırın, televizyon, klima, dalış kompresörü gibi detaylar ise unutulmamış. Denizde 7 yıldızlı otellerin sunduğu konforu sağlayan lüks yatlar ise ileri teknoloji performansları, kolay kumanda edilebilme özellikleriyle kusursuz mühendislik örneği olarak karşımıza çıkıyor. Sirena Marine tarafından ilk kez görücüye çıkacak olan Azimut 80 bunlardan biri. 4 kamara ve 5 banyolu İtalyan tarzı çizgileriyle Azimut 80, isteyene klasik isteyene modern tasarım seçeneği sunuyor. Türkiye’de ilk kez sergilenecek olan Sunseeker Yacht 75 ise 3 geniş güvertesi, 8 kişinin rahatlıkla kalabileceği kamaralarıyla 9 milyon TL.

        Doğa dostu tekneyi görmeyi unutmayın

        İstanbul Boat Show’da dünyanın ilk hibrit tekne üreticisi unvanını taşıyan Greenline ise Green Line 48 ile farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor. Bir düğmeyi çevirerek ister dizel ister elektrik motorlarıyla kullanabileceğiniz iki 14kW’lik elektrik motoruyla hiç yakıt kullanmadan dolayısıyla da çevreye zarar vermeden 6 knot hızda seyir yapma imkânı sunuyor. En çevreci tekne unvanına sahip Green Line 48, 2.5 milyon Euro fiyatıyla alıcısıyla buluşmayı bekliyor.

        ‘TEKNE VE YELKEN KEYFİNİ HERKES YAŞASIN’

        UBM NTSR Fuarcılık Genel Müdürü Kerim Bertrand, bu yıl deniz kültürünü geliştirmek amacıyla herkesin satın alabileceği fiyatlarda teknelerin bulunduğunu söylüyor. 7 bin TL’ye motor, 15 bin TL’ye tekne ve mini yatların sergileneceğini müjdeliyor. Mesela 20 bin TL’ye kamaralı bir tekne alarak hayatınızı deniz üzerinde geçirebilirsiniz. İstanbul Boat Show, 23-28 Eylül tarihleri arasında Marintürk İstanbul City Port Pendik’te 11.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Hugo Boss, etkinlik kapsamında yelken yarışçısı Alex Thomson’ı deniz tutkunları ile buluşturacak. İstanbul Boat Show ile denize doyulacak, hayaller kurulacak ve belki de yeni bir yaşamın kapısı aralanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ