Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Taksim'de çevre düzenlemeleri başladı - Taksim Meydanı böyle olacak

        Taksim'de yapılacak olan yayalaştırma projesi ve çevre düzenlemeleri kapsamında meydanın bir bölümüne yaya kaldırımı inşa edilmeye başlandı.

        Taksim'de yapılacak çevre düzenlemeleri için yakın zamanda onaylanan "TaksimMeydanı ve Yakın Çevresi Düzenleme Projesi" için çalışmalar başladı. Proje kapsamında önce meydanın bir bölümüne yaya kaldırımı inşa edilmeye başlandı. Yaklaşık 50 metre inşa edilen ve ilerlemeye devam eden yaya kaldırımının İstiklal Caddesi'ne kadar inşa edileceği öğrenildi. Dozer ve diğer iş makinelerinin de kullandığı çalışmalarda, dozerlerin yardımıyla kumların döküldüğü gözlendi. Öte yandan çalışmaların hız kesmeden sürdüğü görüldü. Çalışmaları izleyen Yasin Burhan adındaki bir vatandaş, "Güzel bir proje, hayırlı uğurlu olsun. İyi bir şey, çok güzel olacak. Gelişecek ve turizme açılacak. Ağaçlar dikilerek, kaldırımlar yapılacakmış" dedi.

        TaksimYayalaştırma Projesi kapsamında yakın zamanda onaylanan "TaksimMeydanı ve Yakın Çevresi Düzenleme Projesi" kapsamında meydana birçok yaya kaldırımı inşa edilecek. Ayrıca meydan üzerindeki taşlar yerinden sökülerek gerekli çevre düzenlemeleri yapılacak. Ağaçlandırma çalışmalarının da yapılacağı meydanın ardından İstiklal Caddesi için de düzenleme yapılacak.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ