Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi çocuklara özel AVM’ler, alışveriş merkezlerindeki çocuk etkinlikleri

        HT CUMARTESİ

        Günümüzde hızla yaygınlaşan ve çocuklara özel hizmet sunan merkezler büyük ilgi görüyor. Kimi zaman alışverişe çıkan anne, çocuğunu buraya bırakabiliyor kimi zaman da atölye çalışmalarıyla çocukların yaratıcılıkları ortaya çıkarılıyor. Konsept ne olursa olsun burada çocuklar için pek çok ayrıntı düşünülüyor. Anneler de çocukları da mutlu.

        ÇOCUKLARIN YARATICILIKLARI ORTAYA ÇIKIYOR

        Türkiye’nin dünya çapındaki tema parkı VIALAND, çocukların ilgisini çeken merkezlerden biri... Çocuklara yönelik birbirinden eğlenceli ünitelerle onlara, unutamayacakları bir gün geçirme fırsatı sunan VIALAND, tema parkta eğlence AVM’de ise eğitici atölyeler düzenliyor. Özel günler için etkinlikler ve hafta sonları için birbirinden renkli aktiviteler sunan merkezde “Bir Bakmışsın Ufalmış”, “Oyuncak Heykeller”, “Çılgın Kitap Ayraçları” ve “Elma Şekeri” adlı ilginç atölyeler, çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkarmayı hedefliyor.

        İSTANBUL’UN FETHİNİ ROBOTLAR CANLANDIRIYOR

        Tema Park’ta en çok ilgi gören ünitelerden biri “Fatih’in Rüyası”. Burada çocuklar Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethini robotlarla görme şansına sahip. Bin kişi kapasiteli ve 4 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan Fatih’in Rüyası’nda bin metreküp su ve gerçek boyutta 146 adet robot kullanılıyor. Ünite içinde ayrıca 8 adet hareketli dekor, 14 metre uzunlukta ve 9 metre yükseklikte iki adet gemi, 12 metre uzunluğunda suya inen gemi dekoru da yer alıyor. Müzikleri Can Atilla tarafından bestelenen ünitede Fatih’in konuşmalarını oyuncu Burak Sergen seslendiriyor.

        KÜLTÜRLERİ KEŞFEDİYOR MASALLAR DİNLİYORLAR

        Tema Park elbette bunlarla sınırlı değil. “Minik Kâşifler”, çocuklara yeni kültürleri öğrenmeleri için renkli bir dünya sunuyor. Çocuklar, 160 metre uzunluğundaki kanaldan geçerek, dünya üzerindeki farklı kültürleri keyif alarak yakından tanıma şansına sahip oluyor. Bir diğer eğlence bölümü ise “Masal Ağacı”. Burada çok güzel masallar dinleyen çocuklar, ağacın etrafındaki puflara oturarak keyifli vakit geçiriyor.

        Yaratıcı atölyeler

        Eğlenirken öğrenmek çok önemli. Alışveriş ile eğlenceyi bir arada sunmak ise hem anneleri hem çocukları mutlu ediyor. Yetişkinlerin yanı sıra çocuklara da çok çeşitli hizmetler sunan İstanbul Optimum Outlet ise alışverişi şenlik havasına dönüştürüyor. Hafta sonları düzenlenen aktiviteler, çocuklara keyifli vakit geçirme olanağı sunuyor. Optimum Çocuk Kulübü aktiviteleri kapsamında çocuklar, sanat, hobi ve mutfak atölyeleriyle el becerilerini de geliştirme imkânı buluyor. Ayrıca merkez bünyesinde düzenlenen ulusal yarışmalara katılarak uluslararası çapta ödüller kazanmak da mümkün. Çocuklar, 5D sinema keyfini de yaşıyorlar. 5 boyutlu simülatörde 3 boyutlu ses sistemi müthiş bir sinema ziyafeti yaşatıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ