Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da 2 gündür etkili olan yağışlar barajlara ulaştı, Barajların doluluk oranı % 3 oranında artış gösterdi

        İstanbul'da 2 gündür etkili olan yağışlar barajlara ulaştı.

        Eylül ayının ilk yarısının tamamlanmasının ardından İstanbul'a ilk yağışlar düştü ve yağışlar İstanbul Barajları'na ulaşmaya başladı.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        Özellikle Terkos, Alibey, Istrancalar ve Pabuçdere Baraj Havzaları'na düşen yağışlar sonucu İstanbul Barajları'nın doluluk oranı 16 Eylül 2014 tarihinde %14,46 iken 19 Eylül 2014 tarihi itibariyle %17,37'ye yükseldi.

        17-18 Eylül 2014 tarihlerinde söz konusu baraj havzalarına metrekareye 10 ila 80 kg arasında değişen miktarlarda yağış düştü. Bu yağışlarla 3 gün içerisinde İstanbul'a toplam 7 milyon 680 bin metreküp su verilmesine rağmen barajların doluluk oranı % 3 oranında artış gösterdi.

        Ekim ayı ile birlikte İstanbul'da yağış mevsimine girilmesine müteakip su havzalarına daha fazla yağış düşmesi bekleniyor.

        YAĞIŞ VE FIRTINA NE KADAR SÜRECEK?

        Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, Cuma'dan itibaren İstanbul'da başlayanşiddetliyağış ve fırtına etkisini kaybediyor. İstanbul genelinde metrekareye 5 ile 115 kg aralığında yağış düştü.

        İki gündür aralıklarla devam eden rüzgar ve sağanak yağışla birlikte metrekareye 5 ila 115 kg aralığında yağış düştü. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kuvvetli yağış etkisini kaybediyor ancak, aralıklarla bu gece saatlerine kadar bölgesel ve yerel olarak devam etmesi bekleniyor.

        Belediyeden yapılan açıklama şöyle: "Dün gece saatlerinde yağışın azalmasıyla birlikte kuvvetlenen rüzgar, tabela uçması, ağaç ve direk devrilmesi, açık deniz seferlerinin aksamasına neden oldu.Şiddetlirüzgarın öğle saatlerine doğru etkisini kaybetmesi bekleniyor. Yağışlar yüzde 14'lere gerileyen barajlardaki su seviyesini yüzde 20'nin üzerine çıkmasına neden oldu. İstanbul genelindeşiddetlifırtına nedeniyle 67 ağaç devrildi, binanın çatışı uçtu, çok sayıda ise tabela ve reklam panoları hasar gördü.

        Şiddeti yağış nedeniyle 26 su birikintisine İSKİ ve itfaiye ekipleri müdahale etti. İtfaiye, İSKİ, Zabıta, Yol Bakım ve Onarım, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile İSKİ Genel Müdürlüğü, Beyaz Masa, Katı Atık Müdürlüğü, Şehir Hatları, BEDAŞ ekipleri AKOM'dan koordine edildi."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ