Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Derbi maçları her zaman özel maçlardır. Bu maçları hem teknik adamların hem de oyuncuların ayrı oynaması gerekir. Strateji çok önemlidir. Oyuna başlangıç kadrosu ve sonra yapılacak olan hamleler, çok doğru tespit edilmelidir. Beşiktaş, bu maçı baştan doğru oynayamadığı için bugün yine başı önde yürümeye devam ediyor.

        Bilic, geçen hafta elindeki maçı son 3 dakikada kaybetti. Yenilen gollerin geliş şeklinde kimin olduğu ve hangi kanattan geldiği belli. F.Bahçe maçına bunları bile bile aynı şekilde çıkmak, kendi ayağına sıkmaktan başka bir şey değildi. Necip, bu takımda F.Bahçe’nin çabuk ve etkili kanat oyuncularına karşı oynayacak en son oyuncu. Bu tercih, Beşiktaş’a baştan bu maçı kaybettirdi. Gol de zaten bu kanattan geldi. Olcay’ın ikinci sarıyı gördüğü pozisyonun başlangıç noktası buradan oldu. Yani Bilic bile bile “lades” dedi.

        Derbi maçlarında daha ilk dakikada gol yeyip oyun stratejisini ve hamle üstünlüğünü rakibe kaptırırsan, bunu çevirmek bu maçta olduğu gibi kolay olmaz. Bir de mağlup duruma düşen takımın oyuncularının üzerine binen yükle gelen agresif davranışlar sonrası ucuz kartlar da normal hale gelir. Bu maç için eleştirilecek çok oyuncu olabilir. Ama bu işin temel sorumlusu Bilic... Bu takımı doğru kuramayan, takımını doğru oynatamayan geldiği günden beri çıktığı hiç bir derbi maçını kazanamayan bir teknik adam olarak şunu bir kez daha gördük ki çapı Beşiktaş gibi büyük bir takımı yönetmek için yeterli değil. Platonik aşklar, romantik müzikler ve melankolik hayallerle Beşiktaş’ı teknik adam olarak yönetmek mümkün değil. Ancak küçük takımları yenip oralardan başarı hikayeleri çıkarmaya çalışan teknik adamın, duygusal destekçileri ile alabileceği yol bu kadar. Geçen sezonun devamı niteliğinde bir film izliyoruz... Sezona iyi başlayan ve ümitler yeşerten Beşiktaş, taraftarının takımına olan sevgisini az da olsa harekete geçirdi ama sonucunda çabuk kırılan, bu ligdeki en önemli rakiplerine derbi maçlarda kaybeden ve sonrasında da düşüşler yaşayan Beşiktaş fotoğrafı maalesef bu arkadaşın ellerinden yeniden önümüze kondu. Biz, bu fotoğrafı hiç sevmedik, sevmeyeceğiz de. Beşiktaş’ı her derbi maçında rakiplerin karşısında ezik duruma düşüren bir teknik adamı Beşiktaş taraftarı uzun süre taşımaz. Taşımayacak da...

        TEK ALKIŞ TARAFTARA

        Beşiktaş taraftarının tüm maç boyunca ve sonrasında takımının arkasında olması, desteklemesi ve alkışlaması bu maçın Beşiktaş adına güzel tek yanıydı.

        SORUN BELLİ ÇÖZÜM YOK

        Bağıra bağıra gelen Necip, bağıra bağıra gelen sağ bek sorununu görüp buna önlem almayan veya alamayan Bilic’in kararları, dün maçı kaybettirdi. Bilic, maçın kaybedilmesindeki en büyük etkendi.

        Diğer Yazılar