Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyük takım farkı; yıldız oyuncularından belli olur. Onların çokluğu veya maç içerisinde skora etkileri, diğer takımlarla arasındaki farkları ortaya çıkartır. Beşiktaş bu yönde önemli mesafeler aldı. Gökhan Töre ve Oğuzhan’ın yanına eklenen Demba Ba ile Sosa ölçüsündeki futbolcular, Beşiktaş’ı hem daha renkli hem daha etkili hale getirdi. Bilic’in forvet bölgesindeki hamle şansı arttı. Gelinen noktada derin krizler yaşamadan, maçları döndürebilecek etkili oyuncuların güzel icraatlarına tanıklık etmeye başladık. İşin bir diğer yanı da kalite yükseldikçe birbirinin dilinden anlayan oyuncuların sayısı da artıyor demektir. Önce düşünen, çabuk karar veren ve düşündüğünü gerçekleştirebilen oyuncular...

        Beşiktaş, Kasımpaşa gibi her zaman dikkat edilmesi gereken tehlikeli bir takıma karşı oyunu elinde tutarak önemli bir iş yaptı. Tempoyu da skoru da istediği gibi yönetti. Bunda takım organizasyonunun, oyun anlayışının etkisi büyük. Buna ilaveten takım içerisinde sorumluluk alan oyuncuların artması da ayrı bir zenginlik.

        Bu sezon Sosa’nın gelişine kadar takımda Gökhan Töre’nin liderliğinde bir gelişme söz konusuydu. Şimdi Sosa ile beraber başka bir noktayı yaşıyoruz. Takımın içerisinde 2 tane usta ayakla Beşiktaş, oyunu hücum bölgesinde çok daha verimli oynuyor. Hem hareketli hem yön değiştiren hem bire birde adam eksiltebilen, oyun yönetebilme zekası yüksek bu futbolcuların varlığı; Beşiktaş’ı daha zor ve güçlü bir rakip haline getirdi. Bu yapının içerisinde Kerim Frei’ın, Olcay’ın, Oğuzhan’ın; dönem dönem Pektemek’in katkıları, Beşiktaş’ı hücum bölgesinde tartışmasız bu ligin en önemli takımlarından biri haline getirdi.

        Demba Ba’yı ayrı konuşuyoruz. Bu takımın denge ve sonuç oyuncusu. Oyuna ve skora katkısı çok fazla. Genel verimliliğine baktığımızda girdiği pozisyon ve yaptığı gol oranı dengesi çok yüksek. Bu kadar etkili bir oyuncuyla skoru yakalamak süpriz değil. Sağlıklı ve form grafiği artan bir Demba Ba’nın bundan sonraki haftalarda çok daha önemli işlere imza attığını hep beraber göreceğiz.

        Dün gece defans bölgesinde Beşiktaş’ın eksikleri ve sıkıntıları vardı. Ama bazen bu dönemler, şans alan oyuncuların tekrar kazanılmasına da yardımcı olur. Necip sağ bekte oynadığı veya oynatıldığı dönemde çok eleştirildi. Fakat dünkü maçta yine zorunlu olarak görev aldığı stoper bölgesinde de kendini affettirecek önemli işlere imza attı. Belki gol atmadı ama maçın skoruna etki etti. Kale çizgisinden çıkardığı gol pozisyonunun yanında, ikinci golde Demba Ba’ya yaptığı asist ile bu maçın Beşiktaş lehine skorunu belirledi.

        ALKIŞLAR DEMBA’YA

        Demba Ba’nın gol bölgesindeki etkinliği ve skor getiren vuruşlarını alkışlamaya devam ediyoruz

        GRAFİK YÜKSELİYOR

        Maçın içerisindeki tempo, Beşiktaş’ın oyunu hem hücum bölgesinde hem savunmada düşündüğü gibi kontrol etmesi; Siyah-Beyazlılar’ın yükselen grafiğinin güzel bir örneğiydi.

        Diğer Yazılar