Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÖNCE skoru bir kenara koyup oyuna bakalım...

        Bir maç ancak bu kadar doğru oynanabilir. İlk maçı deplasmanda gol atamadan 1-0 kaybetme dezavantajı ile bitirmişsin, rakibinin çok etkili ve hızlı oyuncuları var. Kontratağa çok yatkın bir takım. Çok da tehlikeli bir takım. Önce bu oyuncuları durduracaksın, alan daraltacaksın, sakin olacaksın, rakibine her alanda baskı yapacaksın. İkili mücadeleleri sen kazanacaksın. İkinci toplar sende kalacak. Kazandığın toplarla rakibini baskı altına alacaksın. Pozisyon üreteceksin. Gol bulacaksın. Golden fazla pozisyonların olacak. Rakibini kendi sahasından çıkaramaz hale getireceksin. Liverpool takımına ikinci yarı ve uzatma bölümünde 75-80 dakika tek bir pozisyon vermeyeceksin. Liverpool gibi bir takım bu maçı bu skorla bitirebilmek için oyun temposunu düşürmeye çalışacak. Ve neredeyse utanmasa maçın bu şekilde bitmesine sevinecek.

        Beşiktaş, tüm bunların hepsini bu maçta gerçekleştirdi. Oyuncu seçiminden taktik uygulamasına, oyun felsefesinden oyuncu değişikliklerine kadar tam isabet kaydetti. Çok doğru kararlardı.

        Bazen bir oyunu önceden kurgularsın, düşünürsün, strateji ortaya koyarsın ve sonuç almak için planlarsın. Bazıları yalnızca maç öncesinde bu planlarda kalır. Bazıları ise dün akşam Beşiktaş’ın sahada ortaya koyduğu gibi gerçek olur.

        Bu gerçekliğin altında imzası olan çok futbolcu var. Serdar’ından Opare’sine, Pedro Franco’sundan Cenk’ine, Veli’sinden Atiba’sına, Necip’inden Gökhan’ına, Sosa’sından Demba Ba’sına, Tolgay’ından Kerim Frei’na... Bu yürekli çocukların hepsi, bu tarihi akşamın altına isimlerini harflerle yazdırdılar...

        Bazı maçlar vardı belli oyuncuların inisiyatif almasını beklersiniz. Futbol karakterlerini ortaya koymasını istersiniz. Bu maçta Beşiktaş takımının tamamı, bu işi çok istedi... O kadar istediler ki, istediklerini sahadaki mücadeleleriyle haykırdılar. Bu haykırış, tüm Avrupa’nın duyduğu büyük bir coşku dalgası oldu. Burada Tolgay’ı ayrı parantezde kutlamak gerek. Büyük futbolcuların büyük maçlarda büyük işler yapabileceğini ve büyük işler yapması gerektiğini ortaya koyduğu performansla ispatladı. Hem kendi Beşiktaşlı oldu. Kendi Beşiktaşlı Tolgay olurken, Beşiktaş da Avrupalı oldu.

        TEBRİKLER BİLİC

        Bilic bu maçı futbolcu seçimi ve strateji bakımından çok iyi oynadı. Zamanında yaptığı değişiklikler, oyuna direkt etki etti. Bilic’i ayrıca kutlamak gerekir.

        TARAFTARIN VARLIĞI

        Ve muhteşem Beşiktaş bir kez daha sahne aldı... Sen nelere kadirsin ki gücünü bir kez daha ortaya koydun... Varlığının neler yaratabileceğini herkese bir kez daha ispat ettin...

        Diğer Yazılar