Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜNYANIN bütün kıtalarında maç seyrettim. Güney Amerika’dan Kuzey Amerika’ya, Uzak Doğu’dan Orta Asya’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya, Afrika’dan Avrupa’ya kadar maç izlemediğim hiçbir kıta yok. Dünyanın en medeni kıtası Avrupa... Avrupa Birliği’nin başkenti Avrupa’nın merkezi Brüksel ve Belçika... Kağıt üstünde böyle. Ama icra tarafı; Beşiktaş maçında yaşananları gördükten sonra tam bir rezalet ve kepazelik. Beşiktaş taraftarına ve takımına yapılmayan eziyet kalmadı. En başta statta bilet konusunda yaşananlar, bilet alanların maça girebilmek adına yaşadığı eziyet ve terbiyesizlik, maçın içerisinde karşılaşma oynanırken sahayı sulamaya çalışan bir futbol aklı, yine maç içerisinde Beşiktaşlı taraftarlara yapılan tecrit uygulamaları ve maç sonunda çıkışa kadar yaşananlar, hakikaten futbolun medeniyetsizlik tarihi olarak yazılabilir!..

        Sahaya döndüğümüzde, Brugge takımı bugüne kadar bu kupada mağlubiyet almadan yoluna devam eden bir ekip. Kadro kalitesine ve oyuncularına baktığımızda Beşiktaş, bireysel anlamda çok daha üstün, çok daha yetenekli oyunculardan kurulu bir ekip. Brugge’ün farkı; oyun disiplinine sadık, takım dengesini iyi tutan ve sakin kalabilen bir takım. Kendi var olan kapasitelerini nasıl kullanabileceklerinin farkında olan bir ekip...

        Beşiktaş maçı kendi adına özellikle ilk yarıda iyi oynadı. Topa sahip olurken iyi de kullandı. Pas trafiğini iyi yönetti. Rakibinin kendi tehlikeli bölgesine inmesine ilk yarıda hemen hemen hiç izin vermedi. Oyunu istediği gibi yönetti. Gökhan Töre’yle, Tolgay’la, Veli’yle oyunu iyi yönlendirdi. İkinci yarının başında Gökhan Töre’nin yaratıcılığı ve muhteşem bitirişiyle gelen gol, bu maç için planlanan her şeyin zirve noktası oldu. Deplasmanlarda gol atabilmek, Avrupa kupalarında altın değerindedir. O yüzden bu golü skora rağmen çok değerli buluyorum. Beşiktaş’ın attığı golden sonra yaşanan yaklaşık 45 dakikalık bölüme baktığımızda, Brügge’ün yaratmaya çalıştığı pozisyon sayısı ile attığı 2 gol üst üste çok örtüşmüyor. Beşiktaş kalesinde pozisyon vermeden gol yedi. İkinci goldeki penaltıyı da tartışmalı buluyorum. Burada yenilen goller kadar Beşiktaş’ın skoru korumak adına kendi alanına çekilmiş olması bu sonucu doğurdu. Demba Ba, etkisiz oynuyor... Bu tür maçlarda inisiyatif alması gereken bir oyuncu. Özellikle skor avantajı yakaladığımızda takımı öne doğru taşımadaki en önemli futbolcunun bu kadar silik kalmaya hakkı yok. Skor 2-1 olsa da mağlubiyet gibi görülse de deplasmanda atılan 1 gol, turun en büyük anahtarıdır. Beşiktaş, Brügge’de anahtarı kilide taktı; İstanbul’da çevirmesini bekliyoruz...

        ALKIŞLAR TARAFTARA

        Beşiktaş taraftarı dün de harikaydı. Maç öncesi yaşanan onca çileye rağmen güzel bir şekilde takımlarını desteklediler. Atılan golde de stadı inlettiler. Sonuna kadar haklılar, o golün değeri çok çok fazla.

        POZİSYONSUZ İKİ GOL!

        Beşiktaş, belki çok büyük bir baskı kurmadı ama Brügge’e de fazla pozisyon şansı vermedi. Ancak buna rağmen yenen 2 gol, üzücüydü. Biraz şanssızlık biraz da konsantrasyon kaybına bağlıydı.

        Diğer Yazılar