Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAZAK takımını yakından tanıyoruz. Puan tablosundaki yeri de belli. Sistem olarak 5’li defans oynamaya çalışan, savunma anlayışıyla ayakta kalmayı düşünen bir takım. Yetenek anlamında bizim çok gerimizdeler. Ama kendi evlerinde oynamanın tesiriyle oyunun ilk yarısına iyi tutundular. Biraz bizim de bunda katkımız oldu.

        İlk yarıda hiç de azımsanmayacak kadar pozisyonumuz vardı; Arda’yla, Burak’la, Hakan Çalhanoğlu’yla, Ozan’la, Topal’la... Biraz şansımız olsa ilk yarıda maçı istediğimiz gibi bitirebilirdik. Özellikle oyunu Hakan Çalhanoğlu ve Gökhan Gönül’ün tarafından ağırlıklı oynamaya çalıştık. Dönem dönem de Arda ve Burak üzerinden. İstediklerimizi birçok şekilde gerçekleştirdik. Bu bölümdeki tek eksikliğimiz Ozan ve Selçuk’u oyunun hücum tarafında daha fazla kullanamamamızdı.

        İkinci yarıyla beraber Volkan Şen-Topal değişikliğiyle hücumda ilk hamlemizi yaptık. Sistemi de 4-2-3-1’e çevirdik. Bir sonraki hamlemiz Umut, son değişikliğimiz de Emre Taşdemir oldu. Yapılan bütün değişikliklerin arkasındaki düşünce ofansif yönde daha etkili olabilme düşüncesiydi. Oyun olarak ve pozisyon zenginliği olarak oyunun iki yarısında da üretkenliğimiz var. Pozisyona girmede sıkıntı yaşamadık. Bizi geren taraf istediğimiz golü çok geç bulmamız oldu. Dakikalar uzadıkça rakibin direnci arttı bizim de gerginliğimiz...

        Fakat şunu hepimiz iyi biliyoruz. Kazakistan takım olarak bizim kalibremizin çok altında. Yetenekli oyuncularımız işin içerisine girdiğinde, istediğimiz skoru zor da olsa aldık. Hakan Çalhanoğlu, Vokan Şen, Burak, Arda, Selçuk, Gökhan, Emre Taşdemir hepsi yetenekli oyuncular... Her oyuna giren katkıyı biraz daha arttırdı. Bu katkılarla beraber pozisyon zenginliğimiz de beraberinde geldi.

        İşin özeti; bu grupta bu milli takımın kapasitesinin kaybetmeyeceği kadar çok kan kaybettik. Aslında çok rahat, düşünmeden bile geçebileceğimiz Kazakistan maçı dahi konumu itibarıyla bu grubun oynadığımız en önemli maçlarından biri haline geldi. Bunun takım üzerindeki yansıması da maçta yaşadıklarımızla bire bir örtüştü. Ama bu maçın ödevi ve yapılması gereken mecburi tarafını gerçekleştirdik. Gerisi de teferruat olarak kaldı. Bu kritik zaferle milli davamızı eylül ayına taşımayı başardık.

        YILDIZ FAKTÖRÜ

        Usta ayaklar son dakikalarına 0-0 girilen kritik maçta klasını ve tecrübesini konuşturdu. Sorumluluk alma kapasitesi yüksek yıldızlarımız işi bitirdi.

        GOL GECİKTİ STRES ARTTI

        Kazaklar karşısında golün geç gelmesi büyük handikap oldu ve stres yarattı. Ama sürekli denedik ve kazanmaktan hiç vazgeçmedik.

        Diğer Yazılar