Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her işten iyi sonuç çıkarabilmek için öncelikle beklenen, malzemenin iyi ve kaliteli olmasıdır. Sonrasında da bu malzemenin doğru bir şekilde bir araya getirilmesi gerekir ki, kalite ve iyi sonuç bir arada olabilsin. Beşiktaş takım olarak kendi liginin en iyi forvet hattına sahip. En alternatifli ofansif hatta da... Skor üretmekte, gol bulmakta sorun yaşamayacağında da herkes hemfikir. Önemli olan bu oyuncuların bir arada nasıl kullanılabileceği.

        Beşiktaş, Ankara’da 5 tane forvet oyuncusuyla maça başladı. Önde Gomez, iki kanatta Töre ve Quaresma, ortada Olcay arkalarında Sosa. Kağıt üstünde çok etkili isimler. Ama işin icraat tarafı, düşünülen gibi olmadı. Çünkü ne kadar iyi aksesuarlı bir araba yaparsanız yapın, o arabayı çalıştırmak için anahtara ihtiyacınız vardır. Futbol da böyledir. Çok forvet oyuncusunu yan yana getirmek, ofansif olarak başarılı olacağınız sonucunu taşımaz. Bunları doğru kurgulamanız gerekir.

        Şunu bir kere baştan söyleyelim; bu takımın anahtar görevini gören, takımın ofansif yönünü organize eden, iki kanat oyuncusunu etkili hale getirebilen, dar alanda, forvet arkasında final pası yapabilecek, verkaçı silah olarak kullanabilecek birinci oyuncusu Sosa. Onu kaleden uzakta oynatmak doğru bir karar değil. Dün akşam başlangıçta böyle bir eksiklik yaşandı.

        İkinci olarak da Olcay’ı forvet arkası oynatıp, rakip arkasına koşu atabilecek, içeri kat ettiğinde rakibin dengesini bozabilecek bir silahı da Beşiktaş kendi tercihiyle etkisiz hale getirdi. Bir de buna Quaresma’nın etkisizliği eklenince, Beşiktaş ilk yarıyı hem skor hem oyun olarak kaybetti.

        İkinci yarı Şenol hoca olması gerekene döndü. Sosa’yı forvet arkasına, Cenk’i de forvete alarak Beşiktaş’ı oynar hale getirdi. Tek kale oynanan bir ikinci yarı var. Cenk Tosun ve Töre’nin inisiyatif aldığı, Atiba’nın oyunu zorladığı, Sosa’nın yönettiği bir düzen, bu bölümde çok etkili oldu. Etki golü de getirdi, pozisyonları da...

        Beşiktaş’ta şunu iyi görmek ve devam ettirmek lazım. Beşiktaş ligin her takımına, her yerde, her şekilde gol atar. Atacaktır da. Fakat alıştığı düzenini ve sistemini de devam ettirme şartıyla. G.Birliği karşısındaki gibi değişiklikler yapmasına ihtiyacı yok. Temposunu ortaya koyduğunda, kalesinde gol görmeden götürdüğü her maçı golle bitirecek, Töre, Sosa, Kerim Frei, Quaresma, Gomez, Cenk ve Pektemek gibi oyunculara sahip olan bir takım, ikinci yarı gibi hem güzel oyun ortaya koyup hem de pozisyon ve goller bulabilir. Dün akşamın da puan kaybıyla beraber hem oyunculara hem teknik heyete çıkarılabilecek bir dersi oldu. Ligin daha çok başı, bunlar telafi edilebilir. Yeter ki yeniden tekrarlanmasın...

        SİYAH VE BEYAZ

        İlk ve ikinci yarı arasında siyahla beyaz kadar fark vardı. İkinci 45’teki tempo, Cenk Tosun’un katkısı bu devreye heyecan getirdi.

        SOSA ALAN DIŞI!

        Başlangıç oyun tercihinin yanında bu yarıda Sosa’nın etkili olamayacağı bir alanda oynatılması, maça iyi başlanılmasına engel oldu.

        Diğer Yazılar