Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YİNE bol pozisyon, yine çabuk çıkan, yine ikinci bölgede kaptığı toplarla rakibini eksik yakalayıp karşı kalede pozisyonlar üreten bir Beşiktaş izledik... Ama işin skor tarafı bu pozisyon verimliliği kadar etkili olmadı. Oğuzhan’ın golüne kadar tek farkla giden maç dönem dönem Beşiktaş’a sıkıntılar da yaşattı. Sivasspor ligin hücum bölgesinde etkili görünen takımlarından bir tanesi. Burhan ve Aatif’la rakip kaleye çabuk gidiyorlar. Bu oyuncuların birebir adam eksiltmedeki becerileri de oldukça yüksek. Beşiktaş karşısında çok fazla topla buluşma şansı yakalayınca da performanslarını ortaya koydular. İşin asıl noktası orta alanlar ve öndeki oyuncular... Beşiktaş, özellikle orta alan içerisinde o istediği oyun tutma gücünü bu maçta düşündüğü ölçüde gerçekleştiremedi. Gerçekleştiremeyince de Sivasspor, çok uzun süre oyunun içinde kaldı. Buna yakalanan pozisyonların gole çevrilememesinin bir etkisi oldu. Skor farkı 2’ye gelmeyince hem Beşiktaş baskı altına girdi hem de Sivasspor maça asıldı.

        Oğuzhan’ın golü yine her zamanki gibi klas bir oyuncu golüydü. Becerisiyle, oyun zekasıyla, kalitesiyle maça noktayı koydu. Maç Beşiktaş adına bu noktada kopmuş gibi görünse de aslında daha ilk 15 dakikada da kopabilirdi, ikinci yarının başında da kopabilirdi, Cenk oyuna girdikten sonra da... Şöyle bir maç düşünün Quaresma’nın, Sosa’nın, Oğuzhan’ın gol dışındaki pozisyonlarını saymasak bile Olcay, Mario Gomez ve yalnızca son 10 dakika süre alabilen Cenk bile bu maçta ayrı ayrı 3’er golle hat-trick yapabilirlerdi. O yüzden çok enteresan bir karşılaşma oldu. Beşiktaş’ın yine her zamanki verimliliği ve etkinliği sahada kendini gösterdi ama gol sayısı bulunan pozisyonlara göre eksik kaldı.

        Beşiktaş topa sahip olduğunda çabuk oynamayı düşünen bir takım rakip kaleye gitmeyi de çok seven bir takım. Fakat oyunu set olarak oynamakta bazen sıkıntı yaşıyor. İkinci Necip değişikliğiyle bu taraf biraz daha dengelendi. Töre’nin olmayışı da ön tarafta top tutma konusunda daha hissedilir oldu. Beşiktaş’ın bu yönde açığını kapatma adına Atiba’nın müthiş özverisini bir kez daha izledik. Takdir etmemek, alkışlamamak mümkün değil. “Yedi emin” gibi! Dün bir kez daha gördük ki Beşiktaş, artık nasıl oynarsa oynasın kazanmayı başarabilen bir takım haline geldi. Üretkenliğinde sıkıntısı yok ve olmayacak da. Ama dönem dönem bu maçta olduğu gibi maçı erken koparamayabilir. Ancak bunlar lig maratonunda normal dalgalanmalardır. Bu Beşiktaş kadrosu skoru iyisiyle kötüsüyle kendi lehine çevirebiliyor. Bunu her zaman yapar, yapacağını her defasında kanıtlıyor.

        QUARESMA-İSMAİL

        Quaresma için de verimli bir 90 dakika olduğunu söyleyebiliriz. Maçın içerisinde sürekli olmaya çalıştı. Çok da özveriliydi. İsmail’in performansı her maç üstüne koyarak devam ediyor ki, buna da ayrıca seviniyoruz.

        İNANMIŞLIK

        Kazanma serisinin devam etmesi çok güzel. Ne olursa olsun maç nasıl giderse gitsin, takım nasıl oynarsa oynasın sahada oyuncuların verdiği mesaj; inanmışlıktır. Bu da eşittir; başarı ve şampiyonluk demektir.

        Diğer Yazılar