Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akhisar takımı ligin en az gol yiyen 3 ekibinden biri. Bunun özeti şu; Sistemlerine sadık kalan, taktik disiplinleri yüksek, sağlam bir takım savunmasına sahip bir ekip demek. Bu özelliklerini çok etkili şekilde ortaya koydular. Bu tür rakiplere karşı oynarken, özellikle de kendi evinizde oynarken karşılaşılabilecek en kötü durum erken gol yiyip, maçta skor olarak geriye düşmek. Bu, rakibin direncini ve güvenini artırır. Dakikalar ilerledikçe skoru bulamazsanız da başka sıkıntılarla karşı karşıya kalırsınız. 2. golde yaşanan pozisyon gibi rakibinizin kontra atak şansı artar... İkinci golde Tolga’nın bireysel hatası olsa da, yenilen gollerin pozisyon gelişimi aşağı yukarı aynı... Akhisar önceden planladığını sahaya yansıttı, skoru da buldu... Maçta bazı kırılma noktaları var. İlk gol maçın çok başıydı. Telafisi olabilir gibi görüldü. Fakat bireysel hatayla gelen 2. golden sonra işin rengi biraz değişti. Bu gol hem skor farkını artırdı hem de Beşiktaş’ta oyuncuların güvenini kırdı. Bunu rakamlarla da şöyle tercüme edebiliriz... Beşiktaş bir maç içerisinde en fazla şut atan takım oldu. En fazla orta yapan takım da oldu. Fakat ilk defa bir lig maçında gol bulamadı. Bu kısaca; “Maçı rakip sahada büyük bir baskıyla oynadım. Ama diğer yandan da güvenimi ve konsantrasyonumu kaybettiğim için son vuruşlarda konsantre olamadım” demek. “Akhisar kazanırken neyi iyi yaptı?” tarafından bakarsak, “Çok iyi hücum yaparak maçı kazandı” diyemeyiz. İki tane gol şutu dışında bir de Rodallega’nın direkten dönen vuruşu var. Maçın diğer bölümünün kendi yarı alanında oynadı. Çok çok etkili ve dirençli bir savunma yaptı. Yakalanan pozisyon yüzdesinin tamamını gole çeviren bir takım olarak da 3 puanı cebine koydu ve gitti. Douglao, Merter ve Ahmet Cebe maçın Akhisar adına öne çıktı. Maçın içinde Beşiktaş skor dezavantajıyla bir çok taktik hamle yaptı. İlk önce Cenk’le çift santrfora döndü... Sonra da Töre’yi oyuna alarak çift santrfor, çift kanat ve arkalarında Oğuzhan’la 5li bir forvet dizilişine geçti. Bu kağıt üzerinde etkili bir forvet hattı ama icraat tarafı istenildiği gibi olmadı. Çünkü orta alan hakimiyeti Akhisar’a geçti. Topa sahip olarak pas çevirdiler. Baskıyla bunaldıkları dakikalardan sonra Beşiktaş’ın hamlesi rakibi Akhisar’a avantaj sağladı. Dün Tolga formsuzluk açısında yalnız değildi. Gomez, Olcay, Quaresma, sonradan oyuna giren Töre ve Cenk beklentilere cevap veremediler. İş Oğuzhan’ın ayağına kaldı. Lig yarışında bazen dün akşamki gibi sıkıntılar olabilir. Önemli olan mesajı doğru alıp, en kısa zamanda toparlanabilmek...

        Beşiktaş son yıllarda bu tür üzücü tecrübeleri çok yaşadı. Camia artık takımın bu sıkıntıların üstesinden gelmesini bekliyor.

        HER ŞEY VAR GOL YOK

        Bazı oyuncuların skor dezavantajına düştükten sonra maçı sahiplenememesi yenilgideki en etkili sebep oldu. Çok pozisyon, çok şut, çok orta var ama gol yok.

        PUAN KAYIPLARI OLUR

        Şampiyonluk yolunda puanlar kaybedilebilir. Bir sonraki maç telafi için de iyi bir şanstır. Fakat kendi evindeki yenilgi ve puan kayıplarına müsaade etmemek gerekiyor.

        Diğer Yazılar