Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sona yaklaştıkça, rakip kim olursa olsun her maç ayrı bir final. Bir de rakip Akhisar olunca, iş biraz daha ciddileşiyor. Akhisar sezon başından beri çok flaş işlere imza attı. Sakin, dengeli, kalitesi sınırlı olan ama eldeki birkaç ekstra oyuncuyla ligde ciddi bir grafik yakalayan bir takım olarak Beşiktaş’a sıkıntılar yaşatması bekleniyordu.

        Fakat Beşiktaş’ın, rakibinden çok, sıkıntıyı kendi oyuncularının savunma tarafında yaşaması dün akşam için beklenmeyen kötü bir sürprizdi. Bu tür bir rakibe karşı deplasmanda iki defa öne geçip, sonrasında maçı kaybedebilecek noktaya gelmek bu haftalarda yapılacak işler değil.

        Rakip Akhisar, ligin ilk yarısında da Beşiktaş’tan puan aldı. Fakat geçmiş geçmişte kalır. Bu maç önemli bir şanstı. Beşiktaş maç içerisinde bunu iki kez öne geçerek fırsata çevirdi. Fakat Beşiktaş, ceza sahasına dört kez giren Rodallega’dan 3 kez gol yiyerek ciddi bir hayal kırıklığı yarattı. Rodallega iyi bir oyuncu. Zaten bütün sezon yaptığı işler de ortada. Bunlara söyleyecek sözümüz yok. Fakat Beşiktaş defansının Alexis’le, genel takım savunmasıyla yaptığı hatalara bir de Tolga’yla olan uyumsuzluk eklenince dün akşam kötü bir geceye dönüştü. “Beşiktaş facianın eşiğinden döndü” dersek daha doğru olur.

        Maçın içerisindeki bu tür sıkıntılı durumlarda her zaman iradesi yüksek, kırılmayan, ayakta kalan oyunculara ihtiyacınız olur... Akhisar karşısında Gomez, Sosa, Oğuzhan ve Cenk ayakta kalarak en azından 1 puanı Beşiktaş’ın cebine koymayı başardı. Ortada 2 puan kayıp görünse de bu 1 puan da altın değerinde. Çünkü Beşiktaş, kalan maçlarında hala bir beraberlik şansını kenarda tutmayı başardı.

        Elbette bunu Fenerbahçe maçı hala oynanmadığı için söylüyoruz. Belki de bugün Trabzonspor- Fenerbahçe maçının skoruna göre Beşiktaş 2 puan kaybeden takım olarak değil, en yakın rakibiyle puan farkını 1 puan daha arttıran bir takım olarak haftayı kapatacak. Futbol bu, mucizeler oyunu.

        Dün akşamki gibi bu akşam da her şey olabilir.

        Diğer Yazılar