Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu maç öncesindeki genel takım istatistikleri karşılaşmayla ilgili başlangıçta çok şey söylüyor... Beşiktaş’ın genel durumu zaten herkesin malumu. Kayseri tarafındaysa fotoğraf şu: Kayserispor ligin en az gol yiyen 3 takımından birisi. Bunun yanında, en az da gol atan takımı. Yani bu şu demek: Kayserispor, defansif olarak gol yemeden ne kadar uzun süre ayakta kalabilirse, kendi adına görevini yapmış olur. Bugüne kadar da böyle olmuş. Çok gollü maçlar kazanmasa da savunmasıyla ayakta kalarak ligde bugünlere kadar gelebilmiş. Fakat golü yedikten sonra işler değişiyor. Nitekim de öyle oldu. Ligin en az gol atan takımı olarak Beşiktaş gibi bir takıma karşı maçı çevirebilmesi zaten mümkün değildi. Öyle de oldu. Özellikle Oğuzhan’ın 2. golünden sonra Kayserispor’un tek sarılabileceği silahı olan savunmasının da çökmesiyle maç tamamen Beşiktaş’ın kontrolüne geçti. Son dakikaya kadar da böyle devam etti.

        Beşiktaş, topu mükemmel kullanan oyuncularıyla yakaladığı skor avantajının üzerine bir de tempo ekleyerek maçı çok keyifli hale getirdi. Hem oyuncular oynamaktan mutlu oldular hem de seyredenler Beşiktaş’ın güzel futbolundan. Bir de şampiyonluk şarkılarıyla taraftar desteği gelince, görseli mükemmel, harika bir maç oldu.

        Beşiktaş’ı sezon başından beri sürükleyen ayaklar, dün yine işin başındaydı. Buna biraz da daha fazla koşu ve yüksek tempo eklediler. Sosa, sezonun bütün köşe maçlarında aldığı sorumluluğu bu maçta da devam ettirdi. Quaresma, olması gerektiği gibi yapması gereken işleri bu maçta da tekrar etti. Oğuzhan, oyunu çift yönlü Türkiye’de en iyi oynayabilen oyuncu olarak hem oyun organizasyonunda hem gol bölgesinde maça yine imzasını attı. Golcü olarak Gomez ve Cenk bu sezon kendilerine karşı olan beklentiye karşılık verdikleri her maç gibi dün de maçın hem açılışını hem de kapanışı yaptılar. Atiba’ya da Beşiktaş’ın görünmeyen değil, görünen kahramanı olarak yine şapka çıkarttık. Her zamanki gibi doğru yerde, doğru pozisyonda, doğru işler yapan bir oyuncu olarak takımın sigortası olmaya devam ediyor. Saydığımız bu isimlerin yanında, Beşiktaş’ın gerideki oyuncuları da dün akşam kendilerinden bekleneni ortaya koydular. Beşiktaş, sezonun başından beri birçok şeyi açık bir şekilde ifade ediyor: “Ligin en organize takımıyım. Ligin en iyi atağa çıkan takımıyım. En çok skor üreten, en en fazla gol atan takımıyım ve liderim. Artık bu kadar iyi getirdiğim bir sezonu da şampiyon olarak bitirmek istiyorum...” Beşiktaş’ın kalesinden en uçtaki oyuncusuna kadar tamamı dün akşam coşkularıyla, istekleriyle, motivasyonlarıyla ve icraatlarıyla bunu bir kez daha söylediler.

        SÜRAT FARKI

        Maçın ilk dakikasından itibaren yüksek maç ritmiyle işe başlamak ve bunu uzun bir süre devam ettirmek çok önemliydi. Hızlı oyun Kayseri’yi sürklase etti.

        ŞAHAN’IN YÜREĞİ

        Olcay oyundan çıkarken aldığı alkışların hepsini Beşiktaş’a geldiği günden itibaren ortaya koydu performansla ve yüreğiyle hak ediyor.

        Diğer Yazılar