Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk iki maçta zor takımlarla oynadık. Grubun değil, bu turnuvanın da favori takımlarıydı. Bizim açımızdan bu müsabakalardaki tartışma iki noktada yoğunlaştı... Bunlardan ilki; oyuncuların turnuvaya olan mortivasyonları, diğeri de bu maçlarda tercih edilen oyuncu seçimleriydi. Oldukça tartışmalı ve yıpratıcı bir süreci Çek Cumhuriyeti maçıyla geride bıraktık. Milli Takımımız’a ve oyuncularımıza karşı hiçbir zaman şüphemiz olmadı. Oyuncu grubumuz ve kaliteleri ispata ihtiyaç duymuyor. Önemli olan; bu grubun turnuva sürecindeki performans verimliliği. Uluslararası tecrübeye sahip, dünyanın önemli liglerinde oynayan ve başarılı olan bu oyuncularımızın kalitesini hiçbir zaman tartışmadık. Çünkü onların takım bütünlüğünü yakaladığında ve inandıklarında neler yapabildiklerini biliyoruz. Bizlere bunu birçok defa ispat ettiler. Çek Cumhuriyeti de bu ispatın tekrarı açısında önemli bir şans oldu. Sonuç muhteşem. Hepimizi çok mutlu etti. Bence en çok da bu işte emeği olan teknik kadro ve oyuncuları memnun etti. Çünkü biz onların neler yapabileceklerini biliyoruz. Bazen yapabileceklerinizi kendinize de tekrar ispat etmeniz gerekebilir. Bu maç da bunlardan biri oldu.

        İlk iki maçın kadrosu özellikle öndeki kanat oyuncularının seçimi dolayısıyla çok tartışıldı. Genel olarak Milli Takımımız’ın süratli ve çabuk oyununa bu öndeki oyuncu tercihlerinin müsaade etmediğine dair çok şey konuştuk. Çek maçındaki Emre ve Volkan tercihinin teknik heyet tarafından yapılmış olması onların da bu eksikliği görmesinden kaynaklanıyor. Ya da ilk maçlardaki doğru olmayan tercihlerin düzeltilmesinden. Arda’nın merkezde oynadığında çok daha verimli olduğu bir Milli Takım oyun anlayışı. Kanatlardaki iki çabuk ve süratli Emre ve Volkan tercihiyle Milli Takımımız’ı istediğimiz yere taşıdı. Volkan’ı zaten yapabilecekleri konusunda yakında tanıyoruz. Bu maçta da Milli Takımımız’a önemli bir hücum gücü kattı. Ama hepimizi daha çok heyecanlandıran, Emre Mor’un forma giymesi oldu. Çabuk, süratli, adam eksiltebilen, dikine gidebilen ve inisiyatif alıp cesaretini orataya koyabilen bir Emre Mor’u seyretmek bu heyecanımızın ve beklentimizin haksız olmadığını da ortaya koydu. Milli Takımımız ve futbol dünyası açısından büyük bir kazanç. Yalnızca bu maçın kazanılmasında değil, bundan sonrası için de hepimize büyük bir ümit verdi.

        Öndeki bu süratli oyuncular, Burak’ı da daha etkili bir hale getirdi. O’nun yanında çoğalmak ve daha çok topla buluşturup oyun içerisine katmak Burak’ın sonuca etkisini getirdi.

        Kazanmak her zaman güzeldir... Birçok tartışmayı ve sıkıntıyı da geride bıtakır. Çek galibiyeti de bizim açımızda yeni bir başlangıç oldu. Oyuncularımızın motivasyonu ve etkili bir kadro tercihi bize yeni bir kapı açtı. Bu kapılardan geçmiş bir Milli Takım tecrübesine sahibiz. Çok küçük şansları çok büyük fırsatlara çevirmiş tecrübemiz var. Şimdi yeni adımlar atma zamanı.

        Diğer Yazılar