Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        F.Bahçe adına maçın başlangıç kadrosuna bakınca iki tane şey çok nete görünüyor: Birincisi orta alan temposu veya temposuzluğu, ikincisi de forvet hattındaki oyuncu seçimleri... F.Bahçe geçen sezon en büyük problemi, doğru oyuncularla doğru kadro seçimini yapamayarak yaşadı. Çözülemeyen nokta da orta alan oldu. Bir türlü karar verilemeyen oyuncu isimleri ve oyuncu tiplemeleri F.Bahçe’nin verimini büyük ölçüde etkiledi. İkinci problem de forvet ve Van Persie tercihiydi. Fenerbahçe, sezonun başlamasına birkaç gün kala hocasını değiştirse de var olan problemlerini değiştirememiş ve çözememiş gibi görünüyor. Bir kere bu kadar temposuz ve çabuk olmayan oyunculardan kurulu bir orta sahayla F.Bahçe’nin ligde başarılı olması mümkün değil. Birkaç maç kısa çözümler bulmakla sezonun tamamında maraton oynamak farklı şeyler. Eldeki oyuncu kadrosunda F.Bahçe’nin orta alandaki bu problemini çözecek bir isim de bulunmuyor.

        İkinci nokta eldeki forvet oyuncularının seçimi ve doğru kullanılması. Şunu bir kere doğru görmek gerekiyor: Emenike, F.Bahçe’nin merkez santrforu değil, bundan sonra da olma şansı yok. Eğer Fenerbahçe mutlaka Emenike tercihi ile oynamak istiyorsa yanında Robin van Persie veya Fernandao’yu oynatmak durumunda.

        Başakşehir maçıyla ilgili Dick Advocaat’ın doğru karar veremediği bir diğer nokta da oynamayan oyuncuların bu maçta tercih edilmesi... Stoch son maçta oyuna girmiş, etkili olmuş, morali yerinde, etkili olabilecek bir durumda. O zaman bu tercih yapılmalı. İşin özünde Başakşehir gibi dengeli, sakin ve istikrarlı bir takım karşısında F.Bahçe, daha dinamik ve etkili oyuncuları tercih etmeliydi. Erken yenilen golden sonra reaksiyon veremeyen, rakibini hataya zorlayamayan, bir takım olarak iyi sinyaller vermedi. Başakşehir’in eksik kalmasından sonra yakalanan fırsat da doğru kullanılamadı.

        F.Bahçe geçen sezondan bu sezona taşıdığı temel problemleriyle Başakşehir maçında yeniden yüzleşti. Kısa sürede bunları çözmesi lazım fakat eldeki oyuncu grubuyla yeni çalışan ve bunları lig süreci içerisinde tanımaya çalışacak bir teknik adamla F.Bahçe bunları nasıl aşacak zaman içerisinde göreceğiz.

        BAŞAKŞEHİR

        Başakşehir’in takım istikrarını ve lig dengesini aynı şekilde devam ettirmesi takdiri bir kez daha hak etti.

        KONSANTRASYON

        Süper Lig’de yeni sezonun ilk maçına hiç konsantre olmadan çıkan bir Fenerbahçe herkesi şaşırttı.

        N’APTIN YENGE?

        Fenerbahçeli taraftarların ‘Yenge’ diye seslendiği Van der Wiel’in eşi Rose Bertram dün istemeyerek de olsa bir yanlışın altına imza attı... Süper Lig açılış haftasında Medipol Başakşehir ile karşılaşan Fenerbahçe’nin maçını izlemek isteyenler için Rose ilginç bir yönteme başvurdu! Fenerbahçeli Van der Wiel’in eşi Rose Bertram, Twitter hesabından kaçak yayın linki paylaştı. bunun üzerine de taraftarlar, “Aman yenge ne yapıyorsun?” diyerek kendisini tatlı bir dille uyardılar.

        Diğer Yazılar