Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akhisar, Beşiktaş için bu maça kadar olan ‘zor deplasman’ statüsünü kaybetti. Her şeyin bir ilki var. Hiçbir şey de sonsuz değil. Beşiktaş’ın var olan takım düzeni, felsefesi dün itibariyle bu zorluğu da aştı. Maçın başından itibaren parlayan bir ışık olarak Talisca’yı gördük. 5. dakikada girdiği pozsiyonlarla golün sinyallerini öncesinden verdi. Çok yönlü bir oyuncu. Hem orta alanın içerisinde hem de kanatlarda oynayabileceğini bu maçta çok daha net bir şekilde gördük. Nitekim Şenol Hoca da birkaç defa oyun içerisinde pozisyonlarını değiştirerek taktik silahı olarak Talisca’yı kullandı.

        Talisca’nın ayağından gelen erken gol, maçın dengesini bir anda değiştirdi. Çünkü Akhisar, ligin topa en az sahip olarak oynayan takımlarından. Savunma özellikleriyle öne çıkıyorlardı. Fakat Beşiktaş yakaladığı erken golle maçın dengesini zaten eline aldı. Ligde topa en çok sahip olan takımlardan biri olan Beşiktaş’a karşı bu yapıdaki takımın bu dezavantajdan kurtulabilmesi mümkün olmadı. Beşiktaş da zaten buna izin vermedi. Maçın temposunu da istediği gibi yönetti. Hele bulduğu ikinci golden sonra iş daha da net hale geldi.

        Beşiktaş’ın etkili ayakları var. Caner Erkin ve Gökhan Gönül ile kanatlarda etkili olabiliyor. Talisca, Gökhan İnler ve Atiba ile orta alanda sonradan oyuna giren Tolgay’la bu işi de basit ve gayet ustaca yaptı.

        Beşiktaş akışkan bir takım. Ne oynadığını bilen, felsefesi olan ve oyuncuların inisiyatif kullanabildiği oyunun genel dengesini elinde tutabilen bir takım. Yüklendiğinde çok rahat gol pozisyonu üretilen bir takım. Bunu kadrosuna yeni kattığı oyuncularıyla da aynı şekilde devam ettiriyor. Bu sezon kadroya dahil olan Fabri, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Talisca sanki uzun zamandır bu takımın oyuncusuymuş gibi sahada yer aldılar. Hatta bu etkili sonuca imza attılar.

        Üst üste maç oynamak kolay değil. Hem Avrupa’da hem de lig oynarken bir yandan da başarı grafiğini yukarıda tutmak önemli bir iş. Bunu yaparken değişik oyuncularla oynayarak bu başarılara imza atmak da ayrıca bir iş. Beşiktaş bu sezon başlangıcı dönüşümü oldukça başarılı bir şekilde yapmaya devam ediyor. Akhisar, herkes için zor bir deplasman. Oyunu ne kadar basit ve savunma ağırlıklı oynamaya çalışsalar da ligde göz kamaştırıcı başarı çizgileri ortada. Bu tür dirençli bir takıma karşı maçı erken çözmek ve zoru kolay hale getirmek Beşiktaş’ın hanesine yeni bir artı olarak yazılmaya hak ediyor.

        ERKEN GELEN GOL

        Beşiktaş’ın golü erken bulmuş olması oyunun temposunu dönem dönem düşürmesine de olanak verdi. Bu oyun kontrolü açısında güzeldi. Ama topun ceza alanına fazla girmemesi Cenk açısından bir golcü olarak pek memnuniyet verici olmadı.

        FABRİ GÜVEN VERDİ

        Fabri’nin gol yemeden maçı bitirmiş olması, güven tazelemek açısından iyi bir kazanım oldu.

        Diğer Yazılar