Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş denemeye devam ediyor. Sistemi, yeni transfer ettiği oyuncuları, her maç farklı bir teste tabi tutuyor. Genel olarak ilk yarılara baktığımızda bu denemelerin çok da başarılı olduğunu söyleyemeyiz. 2. yarıda kulübeden gelen oyuncular ve oyun içerisinde yapılan taktik değişiklikleri ile bu denemeler sonuçlara yansıyor.

        Doğal olarak tüm bunlar Beşiktaş’ta geçen seneki performansı ile kıyaslanıyor. Bu kıyaslamalar, futbolun içerisinde var ve gayet de normal. Çünkü geçen sezon ligi şampiyon bitiren Beşiktaş, herkesin dilinde müthiş bir tat bıraktı. Oyun olarak, tempo olarak, pozisyon olarak, gol olarak bu tatları sundu. Şimdi yeni sezonda herkes yeniden bunları arıyor.

        Bu algının oluşmasının sebeplerinin başında değişen oyuncular geliyor. Bir diğer etken de gelen oyuncuları kullanmak adına denenen farklı oyun sistemleri... Görünen o ki bunun oturması da zaman alacak. Fakat kazanırken bu yolu alabilmek de çok önemli. Bu Beşiktaş’ın kadro zenginliğinin, güvenini ve oyuncu kalitesini gösteriyor. Gelen oyuncuların bazıları ve oyun sistemleri tartışılsa da Beşiktaş bu var olan etkinliği sayesinde yoluna kazanarak devam ediyor. Oyuncuların sakatlıkları bittiğinde ve eldeki diğer oyuncular konusunda Şenol Hoca’nın kafasındaki kanaatler yerine oturduğunda yine aynı Beşiktaş’ı izleyeceğiz.

        Beşiktaş orta alanda 4’lü bir düzende oynamayı düşündü. Talisca’yı öndeki Cenk ve Aboubakar’la eşleştirmeyi düşündü. Kağıt üzerinde güzel görünse de sahadaki işleyişi umulanın gerisinde kaldı. Bu düzeni oynamanız için orta sahada Atiba’nın iki yanındaki oyuncuların daha kulvar özellikli oyuncular olması gerekir. Ritmi daha düşük, hücum yönünü etkili kullanmayan oyuncularla bu sistemi oynamak kolay değil. Olmadı da... Şenol Hoca ikinci yarı Quaresma ile kanat hamlesi yaptı, bir sonrasında da Ömer ile Tolgay’ı değiştirdi. Sonrasında istediği hücumsal işleyişi yakaladı. Ömer’in golcülüğü yine maçın altına imzayı attı.

        Kazanmak futbolun birinci kaygısı.. Kazanmanın muhakemesi olmaz, eleştirisi de... Sadece “Daha iyisi nasıl olur”un analizi olur. Dün Beşiktaş yaptıklarıyla herkese bir kez daha aynı şeyi söyledi: “Ben kazanıyorum, yoluma devam ediyorum, siz de analizlerinize devam edin.”

        FABRİ’NİN ADAPTASYONU

        Fabri’nin takıma adaptasyonu ve bu bölgenin tartışma olmaktan çıkışı önemli. Beşiktaş’la birlikte Fabri de kendi güvenini kazandığını izleyenlere hissettiriyor.

        Diğer Yazılar