Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Napoli, Higuain’i yüksek bir rakama sattıktan sonra Polonyalı golcü Milik’i transfer etti. Bu transferde başarılı da oldu. Fakat yakın zamanda sakatlanıp uzun süre sahalardan uzak kalacak olması Napoli takımının dengesini biraz bozdu. Bu sakatlıktan sonra da o bölgedeki denemeleri devam ediyor. Gabbiadini’den, Mertens’ten veya diğer oyuncularla bir alternatif yaratıp bu bölgeye çözüm üretmeye çalışıyorlar.

        Bize karşı da Mertens’i denediler. Mertens çok yetenekli bir oyuncu. Forvetin her bölgesinde oynayabiliyor. Ama Napoli’nin oynamak istediği düzendeki merkez santrfor değil. Dolayısıyla bu düzen arayışları Napoli’nin dengesini biraz bozmuş durumda. Biz de dün akşam bunu ilk yarıda iyi kullandık. Mertens’in ayağından yediğimiz gol dışında rakibin defansımızın arkasına sarkmasına müsaade etmedik. Forvet oyuncularını ileriye doğru iterek sürekli geriye gelip top almaya mecbur bıraktık. Bu oyun dengesi bizi hem oyunda tuttu hem de o bölgede kaptığımız toplarla istediğimiz şekilde ataklara çıkabildik.

        Bulduğumuz birinci gol harika bir hücum organizasyonuydu. Tolgay-Quaresma-Adriano müthiş bir pas trafiği sonunda gole imza attılar. Aboubakar’ın ayağından gelen ikinci gol, her ne kadar defansın pas hatası gibi gözükse de, söz konusu hata bu bölgede yaptığımız baskı sonucunda geldi. Bu golün Aboubakar’ın ayağından olması da ayrı bir moral kaynağı oldu. Şenol Hoca’nın Aboubakar tercihi de bu golle yerini bulmuş oldu.

        İkinci yarı Fabri’nin penaltı kurtarışı bize müthiş özgüven kazandırdı. Hakemin ikinci skandal penaltı kararına kadar Napoli’ye oyunda diz çöktürdük. Maçın pas ve tempo avantajı bizim elimize geçti. Maça müthiş bir denge getirdik. Ama şunu bir kez daha söyleyelim, böyle ucuz penaltılar bu seviyelerde olmaz.

        Bu saygısızlığa sahadaki Beşiktaş oyuncuları müthiş bir karşılık verdi. İradelerini, yeteneklerini, karakterlerini ortaya koydular. Napoli’de müthiş bir destan yazdılar. Aboubakar’ın 3. golünden sonra hem hakeme ders verdik hem de Napoli’ye... Bu maçı çok kahramanı var... Başta kaleci Fabri, forvette Aboubakar bu galibiyete başrol oynarlarken görev alan tüm oyuncular da ‘Beşiktaş forması ve camiası nasıl temsil edilir’i San Paolo’nun çimlerinde gösterdiler. Bu maç Şampiyonlar Ligi’nin ilk galibiyeti olmasının yanında Beşiktaş’ın İtalyan takımlarına karşı da ilk zaferi. Napoli’nin sahasındaki Avrupa kupası maçlarında 18 maçlık yenilmezliğine de son diyen bir Beşiktaş imzası...

        Diğer Yazılar